Nusret Gokče možda je ranije bio jedan od najpopularnijih kuvara, međutim, njegova zvezda sada definitivno polako počinje da bledi. Nakon poslednjih kritika teško da će uspeti da zadrži svoj restoran u Londonu, a poseta je drastično opala, kako zbog cene, tako i zbog kvaliteta usluge i hrane koja, kako mnogi kažu, "samo na Instagram fotkama deluje ukusno".

Svet je 2017. godine doslovno poludeo za Turčinom zbog njegovog, kako se pisalo "senzualnog i erotičnog" pristupa obradi hrane, posebno mesa. Nije dugo trebalo pa da njegovo dodavanje "prstohvata soli" na odrezak postane ultrapopularan mim.

Nusret Gokče ili Salt Bae kako je još poznat, ima celi lanac steak-house restorana u nekoliko turskih gradova kao i u Dubaiju, Njujorku, na Mikonosu, a služio je zvezde poput Antonija Banderasa, Tomija Hilfigera, Ašera, Andreu Bočelija, Al Paćina, marka Valberka, Malumu i mnoge druge...

Nusret Gokče uslužio je mnoge slavne zvezde.
Instagram 

  Međutim, kada je reč o restoranu u Londonu, stvari nisu tako blistave. Salt Bae je najviše bio na udaru zbog apsurdno visokih cena - nema tog medija na ostrvu koji nije pisao o slučaju gostiju koji su za svoju večeru dobili račun od 37.000 funti što bi bilo 5 miliona dinara.

Restoran na TripAdvisoru ima 126 recenzija, a prosek ocena su mizerne dve zvezdice. Više od polovine, 75 ocenjivača, svoje iskustvo u restoranu označilo je kao "užasno", a tek 30 kao izvrsno.

Nusret gokče proglašen je za najgoreg kuvara u istoriji.
Ozan KOSE / AFP / Profimedia 

Jedan razočarani gost svoj post nazvao je "Shi*e" a zatim se napisao: "Suvo suvo suvo. Bljutavo. Očigledno, Salt Bae štedi na soli - kao i na svim drugim vrstama ukusa. Rasipanje novca. Lažov s društvenih mreža. Žao mi je ljudi koji su uvereni da je ovo dobra hrana."

"Moj vikend je bio pokvaren nakon odlaska u ovaj restoran. Jedno od najgorih mesta za jelo u gradu. Užasan biftek, nepristojna usluga, ogroman račun. Definitivno više ne idem u ovaj restoran. Ne preporučujem mojim prijateljima", napisao je jedan komentator.

Drugi je dodao "najprecenjeniji restoran u svetu", a kritike su se samo ređale.

"Užasna hrana, kao i usluga. Odrezak je bio neukusan. Ne prepodučujem", "Apsurdna cena za odrezak kao i u bilo kom restoranu brze hrane", "Bljutava hrana koju naplaćuje 5 miliona dinara", "Prevarant sa mreža naplaćuje odrezak iz niskobudžetne mesare kao da krave slušaju Mocarta dok ih kolju"... samo je delić koji se mogao pročitati.

Nusret Gokče našao se na meti kritika zbog cena hrane i loše usluge.
ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Nakon svih javnih blamova, restoran je sada proglašen jednim od najgorih u svetu, a nije isključeno i da će Salt Bae na kraju morati da zatvori objekat. Kako prenose britanski mediji, restoran je danima zatvoren, čak se ni radnici ne pojavljuju, a da li će Salt Bae ipak uspeti da spere ljagu sa svog imena, ostaje da vidimo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!