Evrovizija se možda jeste završila, ali halabuka oko Konstrakte se ne smiruje, što je i očekivano. Naša umetnica podigla je ogromnu prašinu svojom numerom "In Corpore Sano", a oni koji je nisu ranije slušali su, nakon velikog muzičkog takmičenja, to promenili.

Konstraktin hit „In Corpore Sano“ privukao je veliku pažnju, prvo ljudi u Srbiji, zatim u regionu, pa i u celoj Evropi. Ona je donela našoj zemlji najbolji plasman na Evroviziji u poslednjih devet godina, zauzevši u finalu takmičenja visoko peto mesto, iako je konkurencija bila na zavidnom nivou.

Konstrakta je podigla cenu svojih nastupa.
Matteo RaseroGRM FOTO / LaPresse / Profimedia 

Nakon ovakvog uspeha i velikog interesovanja koje je privukla, Konstrakta je, naravno, podigla i cenu svog nastupa i danas je jedan od najtraženijih izvođača.

Danas Konstrakta ne može da postigne da stigne na sve nastupe na koje je zovu, a kako je otkrio izvor za Nova.rs, ona je samo za nastup na jednom velikom festivalu zaradila 20.000 evra, koliko samo mali broj izvođača sa naše muzičke scene zarađuje, i to mahom onih iz folk žanra, prenosi istoimeni portal.

Sama umetnica nije govorila o brojkama, ali je nedavno otkrila da je cena njenih nastupa znatno skočila.

„Materijalni faktor je svakako tu. Cena je posle ‘Evrovizije’ dosta porasla, zarađuje se više, nastupa je više. Cena nam je porasla, bendu i meni“, ispričala je umetnica nedavno, pa dodala:

"Kao 'Zemlja gruva' nikad nismo nastupali u dijaspori. Za sada nema nešto ponuda... U stvari ima predloga, ali ništa još nije zakazano. Ne bi bilo loše i to videti kako izgleda, nisam još uvek to iskusila, ne znam kakvo je iskustvo."

Konstrakta zarađuje 20.000 evra po nastupu.
Tonello Abozzi / Zuma Press / Profimedia 

Iako nije nastupala u dijaspori, Konstrakta već mesecima konstantno ima nastupe u regionu. Pored Srbije, ona je više puta nastupila i u Hrvatskoj, a za jedan od nastupa u susednoj državi navodno je zaradila 7.000 evra.

Poznata je činjenica da se za milion Jutjub pregleda plaća u proseku oko 1.000 evra, te je sigurno da naša predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji i od pesama postavljenih na ovoj platformi zarađuje, budući da je broj pregleda rapidno porastao nakon što je hit "In Corpore Sano" osvojio svet, a kako je izgledao nastup pogledajte u galeriji:

Youtube Nastup u polufinalu Evrovizije

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!