Nakon što je slavnom bivšem fudbaleru Dejvidu Bekamu 58-godišnja progoniteljka Šeron Bel slala zabrinjavajuća ljubavna pisma čiji je sadržaj postepeno postajao sve opasniji te je počela da se pojavljivuje pred njegovim domom, i te kako zabrinuti Bekam obratio se sudu.

Bel je privedena prema Zakonu o mentalnom zdravlju, i to nakon što je Bekamu poslala "preteća" pisma i nakon što se pojavila na njegovoj kućnoj adresi. Bivšeg fudbalera to je prilično zabrinulo i nateralo ga da se upita "šta je sledeće što će učiniti".

Bivši igrač Manchester Uniteda bio je meta opsesije Šeron Bel između jula i novembra prošle godine, a na Prekršajnom sudu u Westminsteru ispričao je da mu je prvo slala pisma, a potom došla u njegove kuće u Oxfordshireu i zapadnom Londonu koje deli sa suprugom Viktorijom Bekam.

"Zapitao sam se šta će sledeće učiniti", napisao je Bekam u svojoj izjavi koja je pročitana na sudu. Bel je poslala rukom pisano pismo na adresu doma Bekamovih u Oxfordshireu 5. jula prošle godine, obaveštavajući fudbalera kako nekoliko dana kasnije planira da posetiti to imanje.

djevid bekam bio je opsesija žene po imenu šeron bel
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Dobila sam tvoju adresu od detektivske agencije, nadam se da ti to ne smeta. Osećam nešto prema tebi, Dejvide. Viktorija mi duguje novac, Dejvide, i kao što je rekla, pljačka moj bankovni račun već godinama, što nije baš lepo. Cenila bih ako ona tada ne bude kod kuće", pisalo je u jednom od pisama.

Na sudu je takođe navedeno kako je Bel bila "prilično uporna" kad se na imanju pojavila 9. jula, ali otišla je kad su je osiguranja uspeli da je uvere da je na pogrešnoj adresi.

Iduće pismo poslato je na adresu Bekamovog doma u Hlland Parku. Bll se tamo pojavila 9. septembra.

"Molim te budi tamo, jer će inače neko reći medijima kako oboje imate brojeve mog računa. To ne bi baš dobro izgledalo, zar ne, s obzirom na to da imaš vitešku titulu. Rekao si da ako ti prvo budem pisala i ako sam nenaoružana (što ću biti) da mogu doći na razgovor i čaj (Earl Grey je moj omiljeni čaj). Stvarno želim da razgovaram s tobom, pa molim te mogu li doći na razgovor?", stajalo je između ostaloga u tom pismu.

U pismu takođe spominje i televizijskog voditelja Ričarda Medelija i piše:

"Neću vas napadati. Samo želim da razgovaram s tobom. Duguješ mi to, Dejvide (PS. volela bih da budem uz tebe kad budeš na operaciji mozga da ti dam nekoliko moždanih ćelija) i tvoj prijatelj Tom Kruz me uznemirio, Dejvide. Učinio mi je neke strašne stvari".

U trećem pismu, poslatom u oktobru, Bel piše:

"Volim te i volela sam te otkad smo bili deca".

Bekam je napomenuo kako nikad nije sreo Bel i izrazio je zabrinutost zbog njenog "eskalirajućeg" ponašanja za koje je osećao da postaje "nestabilno i nepredvidivo".

"Osećao sam da ton u pismima eskalira i postaje sve emocionalniji i preteći prema meni i mojoj porodici i to me zabrinulo. Pisma su postajala sve više puna pretnji, a žena je znala i gde živim", ispričao je Bekam.

šeron bel koja je uhodila bekama nije uhapšena jer ima mentalni poremećaj
Shutterstock 

Bel je osuđena zbog uhođenja, ali joj nije suđeno za krivično delo s obzirom na to da ima mentalni poremećaj. Sudija je napomenuo kako je jasno da je izvršila krivično delo te izdao nalog za njeno pritvaranje. Bel se na sudu pojavila putem video linka, kako nalaže Zakon o mentalnom zdravlju. Sudija se osvrnuo na "prilično zastrašujuću pomisao" o istraživanju Bekamovih adresa, kao i "jezive reči" korišćene u njenim pismima.

"Postao je uplašen za sigurnost svoje porodice i zabrinut šta bi gospođa Bel mogla da učini sledeće", zaključio je sudija.

Podsetimo, Bel je poznati par optužila i da joj je ukrao jajne ćelije, kojom je začeta njihova naslednica Harper Seven.

"Bel živi u lažnom uverenju kako je u vezi s Dejvidom Bekamom, kako je on ukrao njene jajne ćelije i kako je Harper Bekam njeno dete. Zato je čekala Harper ispred škole 18. novembra 2021. godine", rekla je tužiteljka.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!