Lepo je gledati njihove fotografije. Fotografije svih dobro poznatih influensera koji vode život kao iz bajke. Mnogobrojna putovanja, luksuzne destinacije, garderoba iz snova, svakodnevnica ispunjena osmehom i sve izgleda tako lako, na dohvat ruke.

Ipak, u poslednje vreme smo nekoliko puta imali priliku da čujemo detalje takvog života iz njihovog ugla, da provirimo kroz naočare kroz koje oni gledaju i uverimo se da današnji uticaj na Instagramu nije baš ono na čemu bi mnogi trebalo da zavide. Kako kažu, postoji i druga strana slave, a u to se uverila i jedna od najpoznatijih influenserki današnjice, Ena Luna.

Danas je majka, supruga, uspešna žena i mnogim mladim devojkama uzor. Ena Luna otkriva da je svoj posao iz kancelarije zamenila virutelnim svetom, kao i da se ne kaje zbog takve odluke.

„Tatjana Jo je jedan dan došla i otvorila mi Jutjub kanal, kako bih na jednom mestu mogla da odgovorim na pitanja svima koji su mi ih postavljali. Ja sam u to ušla veoma naivno. Meni je to bila zabava i dan danas je, pa sam odlučila da dokle god to bude zabava. Pre toga sam radila u jednoj kompaniji u IT-ju, tako da je moj posao u to vreme bio sve osim „zabavan“. Kada je moj hobi počeo da se pretvara u posao, odlučila sam da presečem i pokušam. Napravila sam pravi korak. Nisam pogrešila, iako prva dva meseca nakon što sam dala otkaz u kompaniji, nisam dobila nijedan posao", rekla je Ena Luna u emisiji „Netkulturno“ koja nijedne sekunde nije gubila nadu da će uspeti u nameri da radi ono što voli.

„Ja sam se pred svojim roditeljima i pred suprugom pretvarala da je to sve super i da je to odluka mog života, međutim, to je bio period juna i avgusta, kada je normalno da nema kampanja. Ipak, u tom momentu meni to uopšte nije bilo svejedno", rekla je ona.

Kada smo u prethodnim rečenicama spomenuli „drugu stranu slave“, mislili smo upravo na pregršt negativnih komentara sa kojima se svaka osoba susreće. Ipak, u njihovom poslu koji dosta zavisi i od broja pratilaca, takvih komentara je znatno više, a čini se da u poslednje vreme poprimaju ozbiljne namere.

Ena Luna ističe da nikada neće dozvoliti da je negativni komentari „poljuljaju“ u nameri da se bavi ovim poslom.

„Nije mi svaki put svejedno, pogotovo na početku, jer sam čovek od krvi i mesa. Uvek govorim, i koleginicama koje su mi i drugarice: „Ne možeš da dopustiš da to što ti je neko rekao da ti je danas frizura nikakva ili da se nisi nikako obukla, da to tebi sada pokvari dan“...“, rekla je Ena Luna i dodala:

„Ja ne bih nikad dozvolila da odustanem zbog nečega što ja volim i do čega je meni stalo, zbog nekoliko negativnih komentara. Neshvatljivo mi je i dan danas i ne mogu da zamislim sebe da nekoj osobi napišem negativan komentar“, istakla je influenserka.