Dok naš proslavljeni glumac Nikola Đuričko trenutno osvaja Holivud, malo je poznato da se i njegov tri godine stariji rođeni brat oprobao u glumi. Jednom je čak tumačio ulogu Nikolinog dede, a glumio je i u "Boljem životu."

Već nekoliko sedmica Nikola Đuričko ne prestaje da dobija komplimente zbog nove uloge u planetarno popularnoj Netfliksovoj seriji "Stranger Things", a nekada je za svoje glumačke poduhvate reči hvale dobijao i Đorđe, njegov stariji brat.

Nikola Đuričk glumica Rusa u Stranger things seriji.
Steven Bergman/AFF-USA.COM / PA Images / Profimedia 

Đorđe Đuričko je baš kao i Nikola kao mali pohađao časove glume, a tadašnji učitelj je čak smatrao da je on talentovaniji od svog mlađeg brata, te da je pred njim sjajna glumačka karijera. Međutim, gluma nije bila Đorđev konačan izbor.

Đorđe se pojavio u nekoliko domaćih ostvarenja, a prvi među njima je kratka uloga u kultnoj seriji „Bolji život“.

Đorđe je u "Boljem životu" igrao mladića koji na ulici krade bundu Svetlani Bojković, koja je u seriji tumačila lik Emilije Popadić.

Braća Đuričko su čak glumila i u zajedničkom projektu, čuvenoj seriji "Vratiće se rode", gde je Đorđe glumio Svetozara Tozu Stefanovića, koji je deda mladom Švabi, koga je tumačio Nikola.

Osim u pomenutim serijama, Đorđe Đuričko je još glumio i u filmu "Šavovi", "TV teatru" i u čuvenom serijalu "Mile protiv tranzicije".

Pored toga što se oprobao i u glumačkoj profesiji, Đorđe se bavio i muzikom. Bio je član beogradskog benda "The Dridgers" čije su pojedine pesme obeležile sredinu dvehiljaditih godina.

Đuričko je svojevremeno istakao kako u sportu najviše uživa upravo sa bratom Đorđem:

– Atletiku sam trenirao godinu dana tako da nisam imao disciplinu, nego neki opšti trening. Probali smo skoro sve sem skoka sa motkom. Mislio sam da sam idealan za srednje pruge, ali to je bilo samo moje laičko nadanje. Pamtim najviše trčanje uz i niz tribine ”Marakane” i kako su nam se tresle noge posle treninga meni i bratu u autobusu – prisetio se Đuričko, što je bio povod da se neki zapitaju gde je danas brat poznatog glumca i šta radi.

nikola đuričko na premijeri serije stranger things u kojoj glumi rusa jurija
Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!