Mladi glumac Gejten Mataraco (19) osvojio je publiku ulogom simpatičnog dečaka Dastina u trenutno najpopularnijoj seriji "Stranger Things". Obožavatelji ove naučnofantastične serije sigurno se sećaju prve epizode u kojoj Dastin objašnjava nasilnim tinejdžerima zbog čega nema prednje zube: "Milion puta sam vam rekao, moji zubi rastu u suprotnom smeru".

Kada je postao planetarno popularan, Gejten je otkrio da boluje od retkog poremećaja koji se označava sa CLCD ili Kleidokranijalna displazija.

Kleidokranijalna displazija je stanje koje utiče na kosti, zube, lobanju, rebra, ali i na nerazvijenost ramenog dela. U pitanju je jako redak sindrom koji se može da se leči, ali ne postoji lek i trajno rešenje.

Gejten Mataraco osvojio je oubliku ulogom Dastina u seriji Stranger things
Youtube 

Mataraco je pre tri godine u intervjuu otkrio da nije dobijao uloge zbog usana, zuba i visine.

"Kad sam bio na audiciji za seriju rekao sam rediteljima da nema razvijen rameni deo zbog sindroma od kojeg bolujem. Kad sam dobio ulogu pitali su me da li je u redu da me druga deca u seriji zezaju zbog mog izgleda. Rekao sam da je to potpuno kul jer je to realno i to je istina, i to mi se događalo", rekao je Gejten Mataraco.

Ipak, ovog talentovanog glumca poremećaj od kojeg pati nije sprečio da uspe. Naprotiv, svojim humorom i šarmom osvojio je milione ljudi širom planete, a trenutno ga gledamo u seriji ‘Stranger Things’ Season 4 Vol. 2.

Matarco je ispunjen na poslovnom, ali i na ljubavnom planu. Naime, on je je već 4 godine u vezi sa glumicom Elizabetom Ju, koju je javnosti predstavio na premijeri serije pre mesec dana.

Par je u vezi od 2018. godine, a pre nekoliko meseci proslavili su četvrtu godišnjicu.

"Četiri godine? Volim te. Hvala što si moj najbolji prijatelj. Srećna godišnjica", napisao je mladi glumac uz objavu na Instagramu.

U nedavnom intervjuu za "Esquire" otkrio je da žive zajedno u njegovom stanu u Njujorku, zajedno s tri mačke. Iako priznaje da možda vodi pomalo ubrzan život za jednog 19-godišnjaka, zaključio je kako mu se to uopšte ne čini čudnim.

Pored uloge Dastina Hendersona u hit-seriji koja je oborila rekordde gledanosti, Mataraco je odigrao i nekoliko važnih uloga na Brodveju. Između ostalog publika ga je mogla gledati u mjuziklu "Priscilla", "Queen of the Desert" i u "Les Misérables".

Shutterstock Zvezda serije Stranger things

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!