Kevin Spejsi očigledno ne haje što ga terete za ozbiljne otpužbe. Glumac je rešio da "pusti mozak na otavu" i uživa, za sve pare, što se kaže, i to na hrvatskom primorju.

Glumac trenutno boravi na Braču, a na mrežama su se pojavile njegove prve fotografije i snimci, s obzirom da nakon novih tužbi nije viđen u javnosti.

Međutim, Spejsija za Hrvatsku navodno veže i posao s obzirom da će ovde snimati i novu dokumentarnu seriju, a kako mu je sud u Londonu odredio bezuslovnu kauciju, slobodan je da se kreće bilo gde po svetu.

Međutim, prema rečima režisera Jakova Sedlara za "24sata.hr", to je daleko od istine. Kao ponovo njegov domaćin, rekao je:

- Upravo smo na ručku.

Posle kraće pauze, nastavio je:

- Kakva serija? On je došao na godišnji odmor. Da se odmara i uživa. Spejsi će u Hrvatskoj biti do srede ujutru. Do sada, skoknuo je i do Brača - istakao je režiser.

Kevin Spejsi trenutno odmara u Hrvatskoj.
unCrazed / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Inače, Spejsi je i ranije bio u poseti našem komšiluku - kada je snimao "Bilo jednom u Hrvatskoj", pomenutog reditelja. Važio je za jednu od najvećih zvezda, sve dok se nije povukao pre oko pet godina, kada su i isplivale prve optužbe na njegovo ime. Tada, javno je progovorio i o tome kako je u stvari gej, samo da bi se našao na još jednom stubu srama, navodno - "pokušavajući da ublaži negativan publicitet koje su optužbe stvorile".

 Međutim, nedavno su se pojavile i nove optužbe i to od strane četvorice muškaraca. Rozmeri Ajnzl, šef Odeljenja za specijalne zločine poručila je da je odobrena krivična prijava protiv Kevina Spejsija (62) po četiri tačke za seksualni napad.

- On je takođe optužen za navođenje osobe da se uključi u penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka - dodala je.

Optužbe su usledile nakon pregleda i dokaza koje je prikupila Metropoliten policija u istrazi.

- Tužilaštvo podseća sve zainteresovane da je krivični postupak protiv gospodina Spejsija aktivan i da on ima pravo na pravično suđenje - dodaje se.

Kevin Spejsi otpužen je za zlostavljanje.
Shutterstock 

Glumac bi trebalo da se uskoro pojavi pred sudom, a napadi su se prema optužnici dogodili između 2005. i 2013. godine.

Spejsija godinama prate priče da spopada mlade muškarce, a svojevremeno je svet bio zgoržen pričom da je uznemiravao i 14-godišnjaka, glumca u usponu Entonija Repa.

Još 2015. godine na sajtu Defamer Gawker pušten je članak koji sadrži priče iz prve ili druge ruke nekoliko žrtava seksualnog uznemiravanja Kevina Spejsija, sa razlitičih projekata i filmskih festivala. Sve priče su anonimne, jer su osobe koje su ih podelile bile u strahu da im niko neće verovati.

Jedno od svedočanstava govori o Spejsijevom ponašanju na setu filma "Ponoć u vrtu dobra i zla", koji je sniman u Savani. Stejsi je boravio u staroj kući, koja je nekada bila Vatrogasni dom. Često je odlazio u lokalni gej bar, odakle je kući vodio maloletne dečake i devojčice, koji su ostajali kod njega i po nekoliko dana. Sve se dešavalo iza zatvorenih vrata, ali dečaci su kasnije govorili da bi Spejsi oterao devojke i ostajao nasamo sa njima.

Kevin Spejsi uskoro će se naći pred sudom zbog optužbi za zlostavljanje.
Shutterstock 

Zlostavljanja na Harvardu

Podsetimo, tokom 1998/1999 godine Spejsi je bio gost na jednom događaju na Harvardu. Devojka koja je podelila priču rekla je da je bila u baru u kampusu sa gej prijateljem, kada se pojavio Spejsi, seo pored njih i pitao njenog prijatelja da li je voljan da se "spusti ispod šanka i oralno ga zadovolji". Spejsi je bio veoma otvoren, a devojka i njen prijatelj su pobegli iz bara.

Kevin ima tip muškarca

Jedna devojka je podelila priču o prijatelju kojem se Spejsi nabacivao u jednom restoranu. Pozvala je prijatelja da se vide, a on joj je odgovorio:

- Ja sam tu i tu, a ovde je i Kevin Spejsi koji mi je spustio ruku na butinu.

Godinama kasnije, ova devojka je počela da radi u filmskoj produkciji i šef joj je bio blizak prijatelj sa Spejsijem. Kada mu je ispričala za slučaj sa prijateljem, šef se nasmejao i rekao joj da Spejsi ima tip mladića:

- Visok, taman ten, crna kovrdžava kosa, atletski građen - tačno kako je izgledao i njen prijatelj.

Međutim, sve tužbe koje su se u međuvremenu pojavile, kasnije su povučene, a sumnja se da je Spejsi učinio sve da potplati advokate, ali i oštećene, ali te tvrdnje nisu proverene. Da li će i ovog puta uslediti isti scenario, ostaje da vidimo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!