Pomisao na veliki uspeh u nekoj drugoj zemlji možda mnogima deluje kao misaona imenica, ali mnogo je onih koji su u tome i uspeli i postali velike zvezde. Jedna od njih je i lepa Ivana Sert, Zaječarka, učesnica na izboru za Miss Jugoslavije i bivša Miss Beograda koja je danas veliko ime u Turskoj, a zahvaljujući svom talentu uspela je da stigne i do Holivuda.

Malo je reći da ova lepotica privlači pažnju na svakom koraku, a njene fotke na Instagramu često naprave haos među obožavateljima koji se utrkuju ko će joj udeliti veći kompliment. Ivana se u Turskoj dugi niz godina bavila modelingom, ali je imala "izlete" i u glumačke vode.

pritntscreen/instagram Ivana Sert oduševljava linijom u kupaćem kostimu...

Pre jedanaest godina takmičila se u turskoj verziji šoua "Ples sa zvezdama" ("Yok Böyle Dans"), ali je morala da odustane od takmičenja po savetu lekara. U njenoj biografiji istaknuto je da je glumila u seriji "Yalan Dünya" i bila voditeljka emisije "Show TV".

Bila je i učesnica modnog žirija u televizijskim emisijama poput "Modne policije" u kojoj učestvuje Hajdi Klum, a i dalje se aktivno bavi i modnim dizajnom. Na sve to, 2012. godine napisala je knjigu "Bizimlesin" sa savetima o modi i lepoti. Međutim to nije sve. Lepa Srpkinja bila je deo i čuvene serije "Seks i grad" i to zahvaljujući svojim kreacijama.

Ona je naime oblačila Kim Katral koja je igrala Samantu, a saradnja se dogodila slučajno, kada je njene radove videla niko drugi do Patricija Sils, glavna stilistkinja serije.

"Patrisija se oduševila odećom koju sam dizajnirala. Odnela ih je u Njujork, pokazala ekipi filma, oni su se, takođe, oduševili i eto mene na snimanju jednog od najuspešnijih svetskih filmova", rekla je za "Blic" Ivana Sert koja je 2010. održala reviju u Beogradu inspirisanu televizijsko-filmskom pričom.

Ivana Sert bila je deo Seksa i grada.
Shutterstock 

Tada je otkrila i detalje sa snimanja.

"Kim je najotvorenija i najopuštenija − nije iskompleksirana. Obećala je da će sledećeg leta biti moj gost u Istanbulu. Predusretljiva je, učiniće vam sve što je zamolite, nije joj teško da se slika, daje intervjue... Mada, i Sara Džesika me je oduševila na premijeri filma, ponašala kao prava zvezda, sa svima se slikala, davala autograme. Sintija je, takođe, super, a Kristin koja igra Šarlot mi je delovala najuobraženije...

Ivana Sert kaže da je Kim Katral najopuštenija u seriji.
Shutterstock 

Nisu bliske prijateljice, ali se i ne mrze kao što pišu tabolidi. Na setu se ponašaju kao profesionalci koji tako zarađuju za život (u međuvremenu je buknuo veliki sukob između Sare i Kim).

"Sintija je išla sa mnom i Patrišom u šoping i iznenadila me je kada se cenkala za gomilu stvari koje su zajedno koštale oko sto dolara. Uporno je tražila da joj spuste cenu i na kraju nije ništa kupila. Kao i sve žene, i one vole garderobu, ali mislim da im je dosadilo da idu u šoping. Zahvaljujući Patriši postale su modne ikone i dizajneri se utrkujuju šaljući im svoje modele na kućne adrese samo da bi se u njima slikale", pojasnila je.

"Iz Patrišine priče sam shvatila da je Sara Džesika probirljiva, u šta sam se i sama uverila videvši koliko se kreatorka kolebala da li da za Keri u Istanbulu kupi ogrlicu sa mesecom i zvezdom i jedan prelep ručno izvezeni šal sa antičkim motivima koji je trebalo da veže oko glave. Lančić joj se dopao, ali za šal nije htela ni da čuje", rekla je tada Ivana za Hello.

Naravno, rad na seriji otvorio joj je brojna vrata šoubiznisa, ali je njen glavni fokus bilo poslovanje u Turskoj gde jesvojevremeno i upoznala svog supruga. Međutim, ona je zarpravo na početku pokušavala da ga "nabaci" prijateljicama.

Ivana Sert uživa u ljubavi sa suprugom.
Instagram 

"Dolazio je sa mnom u Beograd, pokušavala sam da mu nabacim svoje drugarice, ali nije vredelo. Godinu dana se trudio i na kraju me je osvojio svojom dobrotom", rekla je jednom prilikom Ivana Sert.

Dve godine desilo se njihovo venčanje, a brzo su postali jedan od najpraćenijih parova visokog društva u Turskoj. Kao po nekom pravilu - dve godine kasnije, dobili su sina. Porođaj je obavljen u Los Anđelesu.

Zanimljivo je i to što bi Ivana najverovatnije postala pevačica da je ostala u Srbiji. "Završavala sam muzičku školu i trebalo je da snimim pesme, međutim kada sam došla u Istanbul sve se promenilo", otkrila je svojevremeno, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

pritnscreen/instagram Ivana Sert oduzima dah gdegod da se pojavi...

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!