Teško da u svetu sporta postoji problematičnije osobe od Majkla Felpsa. Proslavljeni olimpijac nizao je skandal za skandalom, od kojih je svaki bio neverovatniji od prethodnog i gotovo se graničio sa ludilom.

Plivač koji je napunio 37 godina i završio karijeru sa čak 28 zlatnih medalja otišao je u penziju 2014. godine nakon završenih Olimpijskih igara. Ipak, blistava karijera umrljana je postupcima zbog kojih se svet zgražavao. 

Tako je svojevremeno procurilo da je imao trojku sa striptizetama od kojih je jedna bila transrodna, kao i da je veoma nastran u se*su. Javna je tajna da se uvek viđao sa više žena u isto vreme, a od nekih je tražio i veoma čudne stvari.

Možda jedan od najvećih skandala bio je kada se saznalo da je transrodnoj domini Tejlor Lien Čendler koju je našao preko oglasa u novinama, platio 900 dolara da dođe u njegovu hotelsku sobu i da mokri po njemu. 

"Mrlju" na njegovoj plivačku karijeru je bacio i skandal iz 2009. kada se pojavio snimak na kojoj se vidi kako Majkll koristi bong. Američki savez ga je suspendovao na tri meseca zbog korišćenja droge, a on se kasnije izvinio.

Jedan od njegovih poslednjih prestupa bio je davne 2014. godine kada ga je policija uhvatila zbog vožnje u pijanom stanju. I tada ga je plivački savez suspendovao na šest meseci i izbačen je iz tima za svetsko prvenstvo. 

Zanimljivo je da se samo 5 meseci pre toga vratio iz pokušaja "penzionisanja", da bi tada i konačno kupaći konačno "okačio o klin". 

Međutim, činilo se da je sve što se dešavalo pozitivno uticalo na Felpsa da se smiri i posveti porodici. 2016. godine oženio je manekenku Nikol Džonson sa kojom je dobio sinove Bumera, Beketa i Maverika. 

Plivač je postao pravi porodični čovek i veoma često deli fotografije svoje porodice, iako neretko ističe da mu je bazen i dalje omiljeno mesto. Međutim, "mir" nije dugo trajao, pa je tokom pandemije počela ogromna borba sa depresijom. 

Prošle godine, upravo je njegova supruga Nikol progovorila o svemu. 

"Nakon što je Vanesa izgubila Kobija, s vremena na vreme sam pogledala Majkla i preklinjala ga: "Možemo li da pokušamo da ti  pomognemo? Jer ako te izgubim, ne znam kako dalje. Majkl je najbolji tata i partner kakvog žena može da poželi. Ono što sam naučila  svih ovih godina je da ne možete da prevaziđete tu tugu. Ne može on da zna kada će se i koliko dugo loše osećati", rekla je za Today Parents.

I sam Felps je pričao o borbi s depresijom. "Nikol me voli i silno želi da mi pomogne. Želi da ozdravim. Ali, s druge strane, muči se. I njoj treba podrška, znam da joj je jako teško", rekao je penzionisani plivač.

Inače, supružnici su se upoznali 2007. na dodeli nagrade ESPY za sportska postignuća, a ona je tada radila za televizijsku mrežu ESPN. Dve godine kasnije su započeli vezu te su nekoliko puta raskidali i mirili se.

Majkl je 2015. zaprosio Nikol, a venčali su godinu kasnije nakon rođenja njihovog prvog sina Bumera.

Više fotografija para pogledajte u galeriji.

pritnscreen/instagram Majkl Felps konačno se skrasio kraj lepe Nikol.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!