Osim svojim idejama i milionima na računu, najbogatiji čovek sveta, Ilon Mask, poznat je i po turbulentnom ljubavnom životu. Iza njega su tri braka i tri razvoda, od toga dva s istom ženom.

Osim toga, Mask ima čak sedmoro dece, od kojih je pet (blizance Zavijera i Grifina, kao i trojke Kaija, Seksona i Damijana) dobio u prvom braku s Džastin Musk, s kojom je u braku bio osam godina, a dvoje dece (X AE A-XII i Exu Dark Sideræl) dobio je sa kanadskom pevačicom Grejms. Sa Džastin je dobio još jedno dete, sina Nevadu, koji je preminuo kada je imao samo 10 nedelja od sindroma iznenadne smrti dojenčadi.

sin Ilona Maska želi da promeni pol
NEMO / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Svoju decu, posebno onu iz prvog braka, Mask drži podalje od očiju javnosti, međutim ovih dana svetski mediji pišu o njegovom 18-godišnjem sinu Zavijeru koji je odlučio, ne samo da postane žena, već želi da se reši očevog prezimena.

"Ne želim više da živim, a da budem u srodstvu sa svojim biološkim ocem na bilo koji način i u bilo kom obliku ili formi", navodno piše u dokumentima koji su priloženi sudu, prenosi "Daily Mail". Zevijer Aleksandar Mask koji je nedavno napunio 18 godina papirologiju je podneo sudu u Santa Monici u Kaliforniji sredinom aprila, a ubuduće želi da se zove Vivijan Džena Vilson. 

Maskovo bogatstvo procenjuje se na 213 milijardi dolara, a Zavijer za sada nije objasnio da planira da obije novčanu pomoć svog oca. Ilon Mask za sada se nije oglasio povodom poteza svog sina, a nedugo nakon što je ova vest procurila u javnost, jedan od blizanaca snimljen je nedaleko od kuće njihove majke Džastin. Iako se ne može sa sigurnošću tvrditi (budući da se radi o blizancima i da se obojica retko pojavljuju u javnosti), pretpostavlja se da se radi o Zavijeru.

Zavijer, odnosno Vivijan, prošetala je bosa, u kombinaciji crvenih pantalona i tamnoplave košulje, dugu kosu noseći raspušteno na ramenima.

sin ilona maska snimoljen na ulici
LionsShareNews / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Iako se Ilon Mask do sada nije oglasio povodom vesti koje se tiču njegovog sina, odluka da jedno od njegove dece promeni pol, podsetila je mnoge na to kako je Ilon 2020. govorio o transrodnosti.

"Apsolutno podržavam trans ljude, ali sve ove zamenice su estetska noćna mora", rekao je tada Mask.

Takođe, samo nekoliko dana pre nego što se saznalo za Zavijerove namere da promeni pol i prezime, Mask je na Tviteru objavio poruku da voli svu svoju decu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!