Rat između nekadašnjih supružnika se ne smiruje. Kako se već neko vreme priča, razvod Anđeline Džoli i Breda Pita lako bi mogao postati najduži u istoriji Holivuda, a sve su veći izgledi da će se nagađanja pokazati kao tačna, ako se uzme u obzir i poslednja situacija oiko zajedničkog imanja u Francuskoj.

Naime, nije tajna da je nekadašnji par nekada imao snove da decu odgajaju upravo na imanju Miraval na kom se nalaze i vinogradi i vinarija. Međutim, planovi su pali u vodu nakon razvoda, a iako Anđelina nije imala pravo da proda svoje delove dok se parnica ne zavšri ona je to ipak uradila, a sada se "naplata dugova" nastavila i na sudu.

Bred Pit i Anđelina Džoli sude se oko imanja.
Shutterstock 

Pit je optužio Anđelinu da je namerno pokušala da mu nanese štetu tako što je prodala deo imanja "ruskom tajkunu sa toksičnim maerama", među kojima je navodno i plan za preuzimanje potpune kontrole nad višemilionskim poslovanjem, što su i pokazali pravni dokumenti u čiji je posed došao Daily Mail.

Džolijeva je svoj deo Chateau Miravala prodala je Juriju Šefleru, vlasniku kompanije koja proizvodi najprodavaniju rusku vodku "Stoličnaja" ili "Stoli" kako je zovu.

Glavna borba Pita i Džolijeve vodi se oko bespravne prodaje vinarije Miraval.
BLK / The Photo One / Profimedia 

"Ministarstvo finansija SAD-a označilo je Šeflera kao "oligarha Ruske Federacije" i podvrgnulo ga sankcijama. Vodka Stoličnaja je bila predmet bojkota širom sveta, a nakon očajničkih pokušaja da se Šefler distancira od Putinovog režima, robna marka Stoli sada predstavlja veliki teret", navodi se u jednom sudskom podnesku.


Anđelinina motivacija navodno je bila da "nanese štetu Pitu", jer je u to vreme sud dodelio glumcu pola starateljstva u žestokoj borbi para nad njihovih petoro, u to vreme maloletne dece.

"Džolijeva je bila ljuta i osvetoljubiva"

Kompanija koja je otkupila Anđelininu polovinu vinarije je "produžena ruka" Stoli grupe, što znači da se nalazi u vlasništvu Seflera koji trenutno ima adresu u Londonu.

"Džoli je planirala, a zatim sprovela u delo prodaju u tajnosti, namerno držeći Pita u neizvesnosti i svesno kršeći njegova prava koja su uslovljena ugovorom", tvrde advokati glumca.

Advokati glumca tvrde da je Anđelina svesno želela da mu napravi štetu.
Stoianov-lese / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Na taj način je Džoli pokušala da iskoristi dobit koju nije zaradila i povrat ulaganja koja nije uložila", dodali su.

"Džoli je znala da će Šefler pokušati da preuzme kontrolu nad poslom koji je Pit izgradio i potkopati njegovo ulaganje u Miraval", stoji u podnesku. "I baš kao što je Džolijeva zamislila, to je upravo ono što je Šefler uradio".

"Od kad je istekao udeo Džolijeve u Miravalu, Šefler je pokrenuo neprijateljsko preuzimanje vinarskog poslovanja, destabilizirajući Miravalove poslovne operacije i tražeći pristup Miravalovim poverljivim i vlasničkim informacijama za dobrobit svog konkurentskog preduzeća".

Anđelina Džoli je svoj deo vinarije Miraval prodala ruskom tajkunu.
Agence / Bestimage / Profimedia 

"U isto vreme, Miravalova povezanost sa Šeflerom - koji je stekao slavu odvažnim poslovnim taktikama i sumnjivim profesionalnim udruživanjima - ugrožava reputaciju marke koju je Pit tako pažljivo gradio", stoji u dokumentima.

"Sve je ovo direktna posledica nezakonitog ponašanja Džolijeve. Kršeći ugovor stranaka, Džoli je pokušala da natera Pita na partnerstvo sa strancem, i još gore, strancem s toksičnim asocijacijama i namerama", bili su izričiti advokati glumca.

Inače, nekadašnji par sklopio je ugovor o imanju od 100 hektara na početku svog partnerstva. Tada je Pit dobio prvu odbijenicu da kupi njen deo ukoliko želi da ga proda, što je i rečeno na sudu.

Anđelina džoli je odbila da proda Bredu Pitu deo imanja.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Miraval je u vlasništvu Quimicuma, firme u kojoj je Pit izvorno imao 60 posto udela preko svoje firme Mondo Bongo, dok je Džoli držala 40 posto preko svoje kompanije Nouvel.

Tri godine pre nego što su se on i Anđelina razišli, Pit je preneo deset posto deonica Mondo Bonga na Nouvel, čime su oni postali vlasnici od po 50 posto Quimicuma.

Anđelina Džoli sveti se Bredu Pitu.
Shutterstock 

No, prema tužbi, prenos od deset posto je ništavan jer su deonice 'prodate' za samo 1 evro, a ne za 'ozbiljan' iznos kako to zahteva luksemburški zakon. Zanimljivo je da je nekadašnji par u jednom trenutku čak i postigao dogovor o ceni, međutim, sve je vratila unazad odluka suda o deljenju starateljstva nad decom, a kakav će epilog biti na kraju, ostaje da vidimo.

Najveći problem kod prodaje vinarije je zapravo problem starateljstva Anđeline Džoli i Breda Pita nad njihovom decom.
- / Backgrid USA / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!