Odlično smo upućeni u stroge kriterijume koje zahteva svet manekenstva, pa smo se tako nebrojano puta uverili u to da su i mršave devojke „morale“ da smršaju kako bi parirale svetskim lepoticama ili da promene frizuru koja bi zapravo preokrenula čitav tok karijere jedne manekenke.

Tokom 90-ih, podrazumevalo se da se manekenke predstavljaju imenom koje se nalazi u njihovoj krštenici, ali današnji svet mode nametnuo je nova pravila. Pojedini modeli predstave se lažnim imenom, koje je u većini slučajeva zapravo skraćena verzija pravog, i pre nego što zakorače prvi put na modnu pistu.

Điđi Hadid

Njeno pravo ime je Jelena Nura Hadid, a jedna od najpoznatijih manekenki nije želela samo da skrati ime, već i da ga promeni u potpunosti. Dok se u njenoj krštenici nalazi ime Jelena, danas je ceo svet poznaje po imenu Điđi.

Irina Šajk

Definitivno je jedna od najlepših žena na svetu. Pravo ime ruskog supermodela je Irina Valerjevna Šajhlislamova. Za ljude van ruskog područja, Irinino prezime je teško izgovarati, te je manekenka odlučila da ga promeni i otuda je nastalo prezime Šajk.

Sindi Kraford

Ona je jedna od najslavnijih manekenki, a još u ranoj mladosti odlučila je da skrati svoje ime. Njeno pravo ime je Sintija Kraford, ali danas je ceo svet zna po skraćenoj verziji - Sindi.

Bela Hadid

Điđina mlađa sestra zove se Izabela Kair Hadid. Kada je ulazila u svet modelinga, Bela je skratila svoje ime i izbacila srednje, što su mnogi smatrali kao dobar potez.

Erin Hederton

Tokom odrastanja se predstavljala svojim pravim imenom Erin Heder Babli, ali pre nego što je postala Viktorijin anđeo, Erin je promenila svoje ime.