Mnogi se još dobro sećaju i dan danas rado pogledaju holivudski blockbuster iz 1982. godine - "E.T.". Upravo ekupa ovog filma okupila se sa rediteljem Stivenom Spielbergom 40 godina kasnije.

Bilo je to na festivalu The Turner Classic Movies u Los Anđelesu povodom 40 godina od premijere čuvenog filma, a među njima je bio i Metju De Merit, jedan od troje glumaca koji su tumačili lik E.T.-ja.

Metju, koji je rođen bez nogu, imao je samo 11 godina kada je pozvan da glumi malenog vanzemaljca, a snimio je neke od njegovih najdužih scena. Na festival je stigao na skejtbordu pomoću kojeg se kretao dok se družio sa Spilbergom i glumcima, uključujući Di Volas, K.C. Martel, Robert Meknahton...

Metju je glumio E.T. ispod glomaznog gumenog kostima, a osim njega u njemu su se našle još dve osobe patuljastog rasta 'Little Pat' Bilon i Tamara De Treuks.

Poslednjih 40 godina, Metju se povukao iz javnosti, tačnije odmah nakon izlaska filma, ali je u intervjuu za britanski The Mirror 2002. godine godine, povodom 20 godina filma, objasnio kako je dobio ulogu.

Metju je bio jedan od troje glumaca koji je tumačio lik E.T.
Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia 

On je tada otkrio kako je u to vreme bio na fizikalnoj terapiji u medicinskom centru UCLA, kada je Universal Studios stupio u kontakt s njegovim lekarima i to u želji da pronađu ljude koji će stati u gumeno odelo koje se koristilo na snimanju.

Stiven Spilberg pre 40 godina napravio je čuveni film E.T.
Shutterstock 

"Morao sam da isprobam odelo, uzeli su mi sve mere i snimili kako hodam na rukama. Nisam siguran šta su mislili kada su me videli dole. Nikada nikome nisam pokazao da mogu da hodam na rukama, i ne vidim kako su mogli pomisliti da se mogu udobno smestiti u kostim i hodati okolo i uverljivo glumiti vanzemaljaca, ali nekako je dobro ispalo", izjavio je tada.

Film E.T. i danas je mnogima omiljen
Youtube 

Metju se kasnije pojavio u još nekim SF filmovima, predavao je engleski na koledžu i igrao je košarku u kolicima. Nakon snimanja neko vreme ostao u kontaktu s Henrijem Tomasom, koji je glumio Eliota, i Robertom Meknahtonom, koji je glumio Eliotovog starijeg brata Majkla, ali se grupa tokom godina udaljila.


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!