Iako je Jovana Joksimović svojim saopštenjem na društvenim mrežama otkrila detalje prekida saradnje sa televizijom Prva, Srđan Predojević nije želeo da se oglašava.

Pojavile su se tvrdnje da je popularni voditelj fizički onemogućen da uđe u zgradu ove medijske kuće, a sada je Srđan Predojević to i potvrdio.

„Nalazim se u neprijatnoj situaciji. U novinama čitam da se svi biju oko mene da radim na njihovim televizijama, a meni niko broj da okrene. Ne daj Bože da se bilo kome desi da u 49. godini ostane bez posla. To je katastrofa. Ne znamo zašto su nas otpustili kada smo imali najgledaniju emisiju na Prvoj. Grafikon pokazuje da smo mi stub te televizije. Naš jutarnji program je duplo gledaniji od emisije koju je vodio Filip Čukanović. Brojke pokazuju da smo najbolji, ne kažemo to mi", rekao je Srđan u razgovoru za Informer i dodao:

„Zamislite da dođete na posao i da neko sedi na vašem mestu. Spremio sam tu emisiju, odgovoran sam za sve što se u ta četiri sata emituje, jer i dalje imam važeći ugovor sa TV prva, a neko drugi umesto mene vodi program. Da je neko prekršio zakon, ja bih odgovarao. Na kraju sam pustio da se sve odigra kako su oni želeli. Šta sam drugo mogao, da se fizički suprostavim? To mi nije palo na pamet", rekao je voditelj.

Ubrzo su se pojavile spekulacije da su Jovana i Srđan dali otkaz, jer je Joksimovićeva ponudila kolegi prelazak na K1 televiziju iza koje stoji njen suprug Željko Joksimović.

"Spremio sam emisiju i došao na televiziju. Obezbeđenje mi nije dalo ni da uđem u zgradu: "Srđane, molim vas nemojte da ulazite, imam takvu naredbu". Što se tiče prelaska, da je to bio plan, Jovana bi otišla na televiziju svog supruga Željka. Netačne su i priče da smo u svađi. Radili smo odvojeno zbog korone", rekao je Srđan a potom se osvrnuo na navode da je odbio ponudu od 2.000 evra da radi na RTS-u.

„Ko u Srbiji ima toliku platu? Zašto bih odbio ponudu od 2.000 evra? Ko odbije, taj nije normalan. Nisu me ni zvali", rekao je Srđan Predojević.