Ako je neko radio tokom izolacije, to su produkcijski giganti poput Netfliksa, Amazon prajma i Diznija +. Količina sadržaja koju su izbacili u poslednjih nekoliko meseci je takva da bi nam bilo potrebno još par godina izolacije da sve to pogledamo. Da bismo vam olakšali krstarenje po najpopularnijoj digitalnoj televiziji na ovim prostorima, Netfliksu, evo naših preporuka za serije koje vredi pogledati ove jeseni.

1. Kuća od papira (La casa de papel, Money Heist)

Ne, ekstremno inteligentni kriminalac pod pseudonimom "Profesor" ne želi samo da pribavi milijarde dolara za sebe i svoju ekipu, oformljenu od ljudi koji više nemaju šta da izgube. On hoće u potpunosti da potrese postojeći monetarni poredak na planeti. Ako ne ekstremne simpatije, prema ovom liku svakako ćete osetiti ogromno poštovanje. Na redu je četvrta sezona.

2. Neverovatna (Unbelievable)

Ova serija snimljena je po istinitom događaju i u njenoj građi korišćeni su dosijei iz stvarnog slučaja silovanja tinejdžerke, koja je sakupila snagu da prijavi policiji krivično delo, a onda su slučaj preuzele dve žene. Emocionalni naboj ove serije teško je meriti sa bilo čome drugim što može da se pogleda.

3. Elita (Elite)

Ova španska serija privukla je svojom prvom sezonom veliku pažnju gledalačke publike jer se, kroz radnju koja ima elemente trilera, zapravo bavi najaktuelnijim društvenim problemima kao što su hidžab, odnos prema alternativnim seksualnim opredeljenjima, život sa HIV virusom... i, naravno, užasi socijalnih razlika, jer je reč o elitnoj školi u koju su stigli "obični" klinci.

4. Političar (The politician)

Bogati srednjoškolac je u svom okruženju poznat po tome što od svoje sedme godine želi samo jedno - da postane predsednik Sjedinjenih Država. I? Koja je cena ove ambicije koja, da bi se ostvarila, mora da samelje sve etičke vrednosti? Iako je snimana kao komedija, ova serija prikazuje takve likove i situacije da na momente deluje poprilično dokumentarno...

5. Račed (Ratched)

Ovo produkcijski perfektno delo moglo bi se svrstati među najjezivije priče o tome koliko ljudski um može da bude izopačen. Radnja, zapravo, prethodi događajima u legendarnom filmu sa Džekom Nikolsonom "Let iznad kukavičjeg gnezda", a glavni lik je medicinska sestra kojoj apsolutno ništa ne može da stane na put.