Prošlo je više od mesec dana od kada se na koncertu repera Travisa Skota dogodila tragedija u kojoj je 10 ljudi izgubilo živote.

Nakon toga mnoge kompanije su otkazale saradnju sa reperom, a zbog lošeg PR-a i njegova devojka Kajli Džener je bila oštećena, ipak, to nije sve.

Neke od kompanija sa kojima je Skot sarađivao su mu otkazale saradnju na "neodređeno vreme", dok je Dior na ogromnom finansijskom gubitku.

Naime, reper je dizajnirao letnju kolekciju za Dior u saradnji sa svojim brenda Cactus Jack. Ovo je prvi put da je Dior dozvolio da neki outsajder dizajnira kolekciju i izmeni logo brenda.

Travis Skot ostaje bez mnogih angažmana zbog tragedije na koncertu.
PapCulture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Odmah nakon tragedije koja se dogodila na festivalu mediji su počeli da ispituju insajdere iz brendova kakva je situacija kod ostalih što se tiče saradnje sa reperom, a kada su videli da su mu svi otkazali saradnje, Dior je morao da odluči šta će da uradi.

Kako se bliži januar, mesec u kom je kolekcija trebalo da bude službeno lansirana, u Dioru više nisu mogli da čekaju. Morali su da odluče šta će biti sa saradnjom i hoće li da riskiraju potencijalno lošu prodaju ili će da povuku kolekciju. Odlučili su se za drugu opciju i saradnju su otkazali.

Dior je povukao kolekciju Travisa Skota iz prodaje.
Clint Brewer Photography / A.I.M / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ovo otkazivanje znači veliki financijski udarac na brend jer je sama produkcija kolekcije, kampanja i revija koja je održana pre nekoliko meseci koštala deset miliona dolara.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!