Ledi Gaga danas je jedna od najuspešnijih pevačica na svetu, iako se u danima detinjstva jedva snalazila za parče hleba.

Njeno pravo ime je Stefani Germanota, a umetničko ime nastalo je po uzoru na popularnu pesmu legendarnog rok benda Queen - Radio Gaga.

Kao što joj je i cela karijera neobična, tako joj je i detinjstvo bilo daleko od normalnog. Svoje najranije godine pamti po klaviru, sviranju i osećaju usamljenosti, a ne po igrama i druženju. Većinom je bila neshvaćena od strane svojih vršnjaka.

ledi gaga
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Problemi su se nastavili kada je krenula u srednju školu gde se suočavala sa različitim vrstama psihičkog nasilja. Da parodija bude još veća, u to vreme je na Fejsbuku napravljena grupa pod nazivom "Stefani, nikada nećeš biti zvezda".

- Pljuvali su me i govorili da smrdim, da sam nakaza, greška prirode koja ima crvenu i srebrnu senku na očima. Zatvarala sam se u kuću i neprestano svirala po sedam sati kako bih iz sebe izbacila svu negativnu energiju, kao i mržnju koju sam osećala prema drugima.

Ružno je kada nekoga mrzite, a ja sam mrzela čitav svet. Danas mi je žao zbog toga - rekla je Gaga jednom prilikom.

ledi gaga
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Živela sam na groznom mestu. Noću sam svirala po kafićima i zarađivala taman onoliko da ne moram da jedem sopstveni izmet koliko sam uvek bila gladna. Nisam mogla da plaćam račune pa su nekada znali da isključe vodu i nisam mogla da se kupam.

Ali, nisam bila nesrećna. Živela sam život pravog umetnika i samo sam ponekad plakala, a suza bi mi krenula onda kada bih shvatila da stvarno smrdim kao što su mi deca nekada govorila - rekla je.

Ovoga puta, njena majka Sintija Germanota progovorila je u intervjuu za magazin "Hello!"o teškom periodu svoje ćerke.

ledi gaga sa mamom
Instagram 

- Moja najstarija ćerka Stefani je u mladosti počela da se bori sa problemima mentalnog zdravlja, uključujući depresiju. Ti problemi uveliko su bili rezultat neljubaznosti i maltretiranja njenih vršnjaka sa kojima se suočavala zbog svoje jedinstvenosti - rekla je Sintija.

- Koliko god da je ovaj period bio bolan za nju, uvek je bila otvorena i iskrena oko svojih iskustava. Kada je na početku karijere počela hrabro da deli svoje priče na sceni, povezala se sa mladim obožavateljima koji su doživljavali iste stvari kao i ona.

sintija germanota
Instagram 

Ovi razgovori su nas podstakli da osnujemo fondaciju "Born This Way" - dodala je.

Osim toga, majka Ledi Gage ističe da je ponosna na svoju ćerku jer je svoju bol i traumu usmerila u pomoć drugim ljudima.

- Svaki dan u našoj fondaciji radimo na podršci mentalnom zdravlju mladih ljudi, radeći s njima kako bismo stvorili ljubazniji i hrabriji svet. Kroz naše istraživanje i razgovor sa mladima, shvatili smo da postoji neraskidiva veza između ljubaznosti i mentalnog zdravlja, te prepoznajemo potencijal i neposredan uticaj koje ljubaznost može imati u većim razmerama.

ledi gaga
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Ranije ove godine sproveli smo istraživanje na više od 2.000 mladih ljudi, u dobi od 13 do 24 godina, koje je otkrilo neosporne načine na koje ljubaznost doprinosi mnogim aspektima mentalnog zdravlja, od pomaganja mladim ljudima da se osećaju sigurno, samopouzdano i manje usamljeno, do sprečavanja samoubistva.

Većina, tačnije 73% mladih kaže da okruženost ljubaznošću poboljšava njihovo mentalno zdravlje - zaključila je majka slavne pevačice.

Ledi Gaga se pre nekoliko dana pojavila na premijeri svog novog filma "House of Gucci" u kojem glumi Patriciju Ređani.