Američka glumica Britani Marfi koje je u svojoj 32. godini 20. decembra 2009. godine, pronađena mrtva u svojoj vili u Los Anđelesu, a tačan uzrok smrti i dan danas nije sa preciznošću utrvđen.

U medijima se špekulisalo o akutnoj upali pluća kombinovana sa anemojim, kao i korišćenje raznoraznih medikemanata.

Njena misteriozna smrt bila je inspiracija za nagađanje medija o čemu se zapravo radi, pa su se pojavili i navodi da ju je ubila otrovna buđ iz kuće. Nekoliko meseci nakon njene smrti svet je šokirala vest da je njen muž Sajmon Mondžak, takođe preminuo u istoj toj kući pod takođe nerazjašnjenim okolnostima.

Jeziva istorija ove kuće smeštene na vrhu Sanset Stripa seže u 2008. godinu kada ju je Britni Spirs prodala Britani, koja je u njoj godinu dana nakon toga provela poslednje sate svog života.

britani marfi sa suprugom
Paul Hawthorne / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Naime, 20. decembra 2009. godine hitne službe Los Anđelesa odgovorile su na poziv za pomoć iz kuće gde se tada 32-godišnja Britani navodno srušila u kupatilu.

Prevezena je u bolnicu "Cedars-Sinai" u kojoj je preminula dva sata kasnije od posledica srčanog udara. Samo nekoliko meseci nakon te tragedije, u njihovu domu preminuo je i Britanin suprug Sajmon u 40. godini života.

Hitnu službu tog puta pozvala je glumičina majka koja je Sajmona pronašla bez svesti u spavaćoj sobi, a bolničari su ga na mestu pronalaska proglasili mrtvim. Izveštaj mrtvozornika potvrdio je da je Sajmon preminuo od akutne upale pluća i teške anemije, inače sličnih uzroka koji se pripisiju i Britaninoj smrti.

britani marfi
Shutterstock 

Vlasti su planirale da sprovedu istragu i temeljnu inspekciju kuće kako bi se utvrdilo da li je možda toksična buđ mogla da doprinese njihovoj smrti, međutim ta teorija je kasnije odbačena.

O njenoj jezivoj istoriji svedočila je i bivša šminkerka Britni Spirs, Džulijen Kej, kojoj je pevačica ispričala svoje sablasno iskustvo koje je tamo doživela.

kuca britani marfi
MLS / Planet / Profimedia 

- Britni je imala tu kuću iz koje me jednom nazvala i rekla da je kod nje prijatelj koji se bavi reikijem i koji je trebalo da joj pomogne da se oporavi nakon ludog vikenda. Britni se klela da je pred njom otvorio neku vrstu portala za duhove i da su kroz njega ušli zli duhovi.

Pokušali su da je gurnu niz stepenice ili tako nešto. Nakon toga je otišla u hotel "Casa Del Mar" i nikada se više nije vratila u kuću. Rekla mi je da zna da ću misliti da je luda, ali da nije. Da zna šta je videla i šta je osećala - ispričala je u dokumentarcu "We Need To Talk About Britney".

Ispričala je kako joj je bilo loše što je otišla i da je zatim otišla je u hotel Casa Del Mar i nikada se nije vratila kući.

Iako glumica nije tvrdila da je videla duhove poput pevačice, činilo se da je imala osećaj da nešto nije u redu sa njenim domom.

Monjak je novinarima rekao da je Britani mislila da imanje nije "srećno", i je planirala je da nju, njega i njenu majku preseli u Njujork sljedeće godine, gde su planirali zasnivanje porodice.

britani marfi sa suprugom
Shutterstock 

Nakon tragičnih događaja, 2013. godine započela je rekonstrukcija i preuređenje prostranog zdanja koje je potrajalo tri godine. 2017. godine konačno je bila prodata novom vlasniku, pre nego što je ponovo stavljena na tržište.

Nova kuća je poslednji put prodata u decembru 2020. za 11,59 miliona dolara, pokazuju podaci o imovini. Ima površinu od 9.400 kvadratnih metara i ima pet spavaćih soba i osam i po kupatila.

Glavni apartman je 2.000 kvadratnih metara i ima dva garderobera, dva kupatila i privatnu terasu. Ostale ključne karakteristike doma uključuju kućno bioskop, sobu za masažu, vinski podrum, beskonačni bazen i spa centar, kao i lift.