Popularna pevačica i glumica Dženifer Lopez svoj čuveni nadimak Džej Lo kako većina voli da je zove koristi već više od dve decenije, a i na društvenim mrežama je možemo naći pod tim imenom.

Mnogi ne znaju kako je latino diva dobila čuveni nadimak, po kome je izdala i album pod istim imenom. Pokojni reper Hejvi Di glavni je "krivac" za nadimak Lopezove.

Reper je sa pevačicom sarađivao na njenom prvom albumu koji je izašao 1999. godine pod nazivom "On the 6". Dženifer je izjavila nedavno da ju je prvo zvao Dženi Lo, Dženifer Lo ili Džej Lo što se zadržalo do danas. Svoj je drugi album koji je objavila 2001. godine nazvala upravo tako, Džej Lo.

dzenifer lopez
Youtube 

- Verujem da je tada prihvaćen u javnosti, rekla je pevačica svojevremeno.

Glumica Džudi Grir, koja je s Dženifer glumila u filmu "Venčanje iz vedra neba" iz 2001. godine, takođe se prisetila nastanka slavnog nadimka.

hejvi
Youtube 

- Na snimanju su je svi zvali Džen Lo, nadimak Džej Lo još nije postojao. Želim da mislim da je to sve počelo tamo, u tom studiju u Kaliforniji. Sigurna sam da nije, ali mogu se pretvarati da sam bila tamo na samom početku - izjavila je Džudi.

Upravo ovaj album ju je vinuo u sam vrh popularnosti. Projekat je postigao ogroman uspeh, budući da je dospeo na prvo mesto Billboard 200 lestvice. U istoj nedelji od objavljivanja albuma, izašla je i romantična komedija „The Wedding Planner“, koja je takođe postigla uspeh u svetu filma.

Tako je postala prva žena sa filmom i albumom na vrhu lestvica u isto vreme u Americi. Dženifer je tokom svoje karijere prodala preko 80 miliona albuma što joj je obezbedilo mesto najuticajnije latino umetnice u Americi.

Youtube Dženifer Lopez

 Bonus video

Kako Dženifer Lopez stavlja crveni karmin Instagram/jlo

Izvor: Wanted J.S