Kevin Majer je dao ostavku na mesto generalnog direktora TikToka samo nekoliko meseci pošto je dobio ovaj posao. Razlog tome je ogroman pritisak koji je "iz bezbednosnih razloga" predsednik Amerike Donald Tramp vršio na ovu društvenu mrežu.

Mejer je poslao pismo zaposlenima u TikToku i BajtDensu (firmi koja je vlasnik aplikacije), objašnjavajući svoju iznenadnu odluku:

"Poslednjih sedmica, zbog naglih preokreta u političkoj atmosferi, analizirao sam koje će strukturalne promene u korporaciji to zahtevati, kao i šta se globalno menja u ulozi za koju sam potpisao ugovor. U tom svetlu, a rešenje se očekuje vrlo brzo, teška srca vas obaveštavam da sam odlučio da napustim kompaniju," naveo je Mejer u pismu.

"Koliko shvatam, uloga za koji sam potpisao ugovor - a to obuhvata globalno vođenje TikToka - izgledaće potpuno drugačije zahvaljujući američkoj administraciji koja insistira na rasprodaji američkog dela posla."

"Razumemo da su politička zbivanja u poslednjih nekoliko meseci značajno promenila pravac u kom je Kevin trebalo da razvija posao i u potpunosti poštujemo njegovu odluku," rekli su iz TikToka. "Zahvaljujemo mu se na vremenu koje nam je posvetio i želimo puno sreće u budućnosti."

Pre TikToka, Majer je radio kao jedan od direktora i potpredsednik u kompaniji "Dizni", tako da verujemo da će se snaći.