Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„ODUVEK SU PRODUCENTI KORISTILI SVOJ POLOŽAJ“: Miloš Timotijević i Luka Raco o slučaju Danijele Štajnfeld

Glumci ističu da niko ne sme da koristi svoj položaj.

  Izvor: Print Screen/Instagram Luka Raco, Print Screen/Instagram Miloš Timotijević

Koliko se domaća javnost „digla na noge“ kada je na filmskom festivalu u Sarajevu počeo da se prikazuje dokumentarni film „Zaceli me“ u režiji mlade glumice Danijele Štajnfeld, dokaz su naslovne strane i mnogobrojni portali na kojima je ova tema broj jedan.

Glumac Miloš Timotijević je za Wanted! objasnio da su producenti uvek koristili svoj položaj, kao i da je veliki problem što žrtve silovanja ne govore o tome.

Povezane vesti

„Takve stvari su za apsolutnu osudu i za krivično gonjenje. Vidimo šta se dešavalo u Brusu sa predsednikom opštine pa nije ni čudo što se dešava i u našem poslu. A može se sa sigurnošću reći, oduvek su producenti koristili svoj položaj“, rekao je glumac i dodao:

„Znamo šta se desilo u slučaju Harvija Vajnstina. Svakako da ovo nije Holivud, ali mi izgleda uvek imamo tendenciju da usvajamo najgore stvari. Problem je što su kazne za počinioce ovakvih zločina prilično blage, po mom mišljenju, i da ih svakako treba pooštriti“, rekao je Miloš Timotijević.

Kako kaže, velika je verovatnoća da postoji još ovakvih slučajeva.

„Nije mi poznat još neki slučaj ali to ne znači da se nije i dogodio. Poznato je da žrtve silovanja često ne govore o tome, što je veliki problem, ali i njih treba apsolutno razumeti. Niti je to lako izgovoriti niti možete očekivati da će počinioci biti pravedno kažnjeni“, istakao je glumac.

Luka Raco je za Wanted! izjavio da niko nema prava da koristi svoj položaj.

„Izuzetno mi je žao zbog Danijele i tog iskustva koje je imala. Naravno da osuđujem svaki vid nasilja i mislim da ni u jednoj branši niko ne bi smeo da koristi svoju poziciju i moć za takve stvari“, rekao je glumac.

Možda će vas zanimati...

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije