Slavna manekenka Irina Šajk dobro je poznata javnosti koja prati svaki njen korak, dok njenu sestru ni najmanje ne zanima javni život. Ona živi povučenim i mirnim životom u Rusiji i potpuno je posvećena porodici.

Tatjana Petenkov je sestra Irine Šajk koja sa suprugom ima troje dece, dve ćerke i sina, a jedna je dobila ime u čast slavnoj manekenki. Tatjana sa mužem uzgaja i prodaje pse, što često deli i na svom nalogu na Instagramu.

Iako ih kilometri dele, Irina i Tatjana jako bliske i podrška su jedna drugoj.

irina sajk u vesu
Instagram screenshot Nešto više od mesec dana nakon te vesti, drugi izvor za People tvrdi da je par ipak raskinuo.

Podsetimo, pre nego što je postala slavna, Irina je živela u bedi malom ruskom selu po imenu Jmanzhelinsk.

Sa 14 godina izgubila je oca koji je imao upalu pluća, a njena majka tada je radila čak tri posla kako bi prehranila porodicu.

Instagram Tatjana Petenkov

Irina Šajk je otkrila da je u jednom trenutku osetila da je vreme da napusti rodni kraj i okuša svoju sudbinu.

"Na kraju nisam bila sigurna čime ću se baviti, no znala sam da ću napustiti svoj rodni grad. Osećala sam da je to moja sudbina", tvrdi Šajkova. Sa 18 godina otputovala je u Moskvu kako bi učestvovala na izboru za mis gde je i pobedila. Upravo tu su je 2004. godine primetili fotografi, koji su odlučili da joj naprave buk i tako je krenula njena karijera modela. Svoj specifičan izgled je nasledila od oca Valerija, dok na majku ima svetle oči.

Kako je lepotica, koja je oca izgubila kad je imala samo 14 godina, ispričala, njena prva poseta Njujorku odvela ju je do "krompira u supermarketu" jer ranije nije imala priliku i mogućnost da kupuje povrće.

IMP Features / IMP Features / Profimedia Irina Šajk

"Sami smo uzgajali povrće, zimi smo imali krompir, šargarepu, sve što nam je bilo potrebno da preživimo", otkrila je.

Kako je istakla, u određenom periodu imala je osećaj da je glava kuće, s obzirom na to da se, kako je ranije otkrila, osećala kao muškarac u telu žene. Objašnjava da je, međutim, "izrasla iz toga" i počela drugačije da ophodi prema sebi samoj. Irina je danas jedna od najpopularnijih i najplaćenijih manekenki, dizajneri se grabe oko nje, nema brenda sa kojim nije sarađivala, a do nedavno je bila glavna tema medija zbog navodne veze sa Kanje Vestom.