Pevačica Milica Pavlović napravila je pre nekoliko dana proslavu povodom svog 30. rođendana, a zabavu je upriličila na Kalemegdanskoj tvrđavi.

Milica je blistala u savršenoj roze kreaciji, a sve vreme bila je vrlo nasmejana i lepo raspoložena. I koliko god da su trajale pripreme za rođendan izgleda da se pevačica malo zanela, pa je tako detalje koji su obeležje Kalemegdanske tvrđave, kao što je kosturnica branilaca Beograda, nesavesno prekrila okačivši svoj kartonski portret u prirodnoj veličini.

Ovim potezom uspela je da razbesni javnost i navuče gnev svojih kolega, a ovaj postupak osudilo je i JP Beogradska tvrđava.

U njihovom saopštenju se navodi da pevačica nije imala dozvolu ovog preduzeća da organizuje proslavu i skrnavi kosturnicu na koju je okačila svoj portret i proslavi rođendansku žurku na tom mestu.

milici pavlovic preti tuzba zbog proslave rodjendana na kalemegdanu
screenshoot/instagram 

Iz JP Beogradska tvrđava dodaju i kako smatraju da je proslava rođendana organizovana na potpuno neprimeren način, kao i da će pokrenuti sve mere nadležnosti.

- Povodom medijskih natpisa o neprimerenoj proslavi rođendana na Beogradskoj tvrđavi, naše preduzeće želi da istakne da nismo dali dozvolu za održavanje ovog događaja. Smatramo da je proslava rođendana organizovana na potpuno neprimeren način. Događaj je organizovao jedan od naših zakupaca - restoran Kalemegdanska terasa. Zakupac nas nije obavestio o tome kakav događaj su organizovali i svaka odgovornost za ono što se dogodilo je na restoranu Kalemegdanska terasa. Povodom ovog slučaja, JP Beogradska tvrđava pokrenuće mere iz svoje nadležnosti - stoji u saopštenju JP Beogradska tvrđava.

Podsetimo, ova neprimerena žurka organizovana je na Jakšićevoj kuli na Kalemegdanu, gde se nalazi kosturnica branilaca Beograda. Pevačica je u sklopu rođendana imala i pena parti, čime je dodatno, po mišljenju mnogih, oskrnavila ovo kulturno dobro.

Takođe, ono što mnogi ističu i podvlače kao neprimerenu žurku takvog tipa jeste što se na tom mestu nalaze se posmrtni ostaci učesnika odbrane Beograda u Prvom svetskom ratu, odnosno tokom 1914. i 1915. godine, koji su nakon rata pronađeni na obalama Save i Dunava, kao i na Dorćolu. Sahranjeno je 3.529 identifikovanih i 1.074 neidentifikovana učesnika odbrane grada.

U galeriji pogledajte kako je izgledao rođendan Milice Pavlović:

ATA Images Milica Pavlović proslavila 30. rođendan