Iako je čitava javnost bila ubeđena da se njegova želja da postane predsednik Sjedinjenih Država neće ispuniti zbog performansa koji je usledio nakon kandidature, izgleda da reper Kanje Vest ne gubi vreme. U jednom intervjuu nedavno, Kanje je izjavio da je ozbiljan u svom cilju, kao i da bi vladao onako kako se vlada u Vakandi, izmišljenom kraljevstvu iz naučnofantastičnog filma „Crni Panter“.

„Žele da nas čipuju, da nam urade svašta i zatvore vrata raja za sve nas. Kada budemo pobedili, biće to rođendan svih nas. Pobediću, kao i u svemu što sam radio u životu. Kada budem postao predsednik, želeo bih da se svi malo zabavimo. Zaboravimo na rasističke razgovore. Hajde da damo snage ljudima sa 40 jutara zemlje i magarcem, to je plan", rekao je Kanje.

Sada se reper kvalifikovao za mesto na glasačkom listiću u Juti, SAD na predsedničkim izborima u novembru kao nezavisni kandidat.

„Vest je prikupio 1.000 potpisa registrovanih birača potrebnih za mesto na glasačkom listiću“, potvrdio je direktor za državne izbore Džastin Li.

Pored Jute, Kanje Vest se kandidovao i u Arkanzasu, Oklahomi i Koloradu.

Podsetimo, popularni reper je podržavao predsednika Donalda Trampa, a prošlog meseca otkrio je da se odvaja od njega kako bi pokrenuo vlastitu predsedničku kampanju.