Snimanje čuvene serije "Seks i grad" počelo je nedavno u Njujorku o čemu svedoče i prve slike koje su se pojavile sa snimanja.

Euforija pred novu, specijalnu sezonu pod nazivom „Sex And The City And Just Like That“, porasla je nakon što je Sara Džesika Parker objavila fotografije s koleginicama Sintijom Nikson i Kristin Dejvis, koje u ovom ostvarenju tumače likove Mirande i Šarlot.

U susret novoj sezoni kultne serije "Seks i grad", čiji nastavak uskoro očekujemo, valja obnoviti gradivo o činjenicama koje se tiču ovog ostvarenja koje se neumorno gleda već decenijama.

Serija Seks i grad bazirana je na knjizi Kendas Bušnel, sastavljenoj od njenih nedeljnih kolumni za „New York Observer“ novine. Kendas Bušnel je dobila svega 60.000 dolara za prava na adaptiranje knjige.

seks i grad
Profimedia 

Sara Džesika Parker, koja je glumila Bušnelin alter ego, Keri Bredšo, jedina je od četiri glavne glumice u čijem je ugovoru stajalo da se ni u jednoj sceni neće pojaviti naga. 

Tutu suknja, koju Keri nosi u uvodnoj špici kupljena je na rasprodaji. Koštala je samo pet dolara.

Sintija Nikson je prirodna plavuša. Za ulogu Mirande ofarbala je kosu u riđe.

seks i grad
Printscreen/Youtube/ SEX AND THE CITY CLIPS 

Trebalo je da Keri bude brineta. Samo 24 sata pre no što je snimljena pilot epizoda, producenti su se predomislili, jer je Kendas Bušnel plavuša. Šarlot se u knjigama preziva Ros. Za seriju joj je prezime promenjeno u Jork, a glumila ju je Kristin Dejvis.

Nakon što su Miranda i Keri jele kolače u Magnolia Bakery u 401 Bleecker ulici, ta poslastičarnica je postala toliko popularna, da su morali da zaposle izbacivača.

Tokom snimanja serije Sara Džesika Parker je provodila i do 18 sati dnevno na štiklama.

seks i grad
Youtube 

U prvom filmu Keri pozajmljuje knjigu „Love Letters of Great Men“ iz biblioteke. Kada je film objavljen, ta knjiga nije ni postojala. Ipak, toliko obožavalaca je želelo da je kupi, da je na kraju zaista izdata.

U prvom filmu poruku koja je stigla uz Vivijen Vestvud venčanicu napisala je lično Vivijen Vestvud.

seks i grad
Printscreen/Youtube/ SEX AND THE CITY CLIPS 

Sara Džesika Parker je zapazila Kerin toaletni ormarić na buvljaku pre nego što je snimanje počelo. Nije ga kupila, ali je zažalila i vratila se po njega – da bi čula da ga je kupila „neka TV serija“. Kada se pojavila na snimanju, ormarić je bio tamo.

Doktor koji se pojavljuje u sceni kada se Miranda porađa je pravi doktor.

Riđokosi dečak koji glumi Brejdija, Mirandinog sina, u filmu je isti dečak koji je glumio i bebu Brejdija u seriji.

Peta sezona serije ima samo osam epizoda jer je Sara Džesika Parker bila trudna.

seks i grad
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Lik Mr Biga, koga glumi Kris Not, stvoren je po liku izvršnog urednika magazina, Rona Galotija, jednog od Bušnelinih bivših momaka.

Stan u kome je Keri živela prodat je 2012. godine za 9,65 miliona dolara.

Uloga Metjua Mekonahija u epizodi „Escape From New York“ bila je napisana za Aleka Boldvina. Ipak, Boldvin ju je odbio. Uloga je zatim ponuđena Džordžu Kluniju. On ju je takođe odbio. Nakon što ju je odbio i Voren Bejti, tek onda je ponuđena Mekonahiju.

dzorz kluni
Shutterstock 

Kerina adresa je 245 East 73rd Street, Samantina je 300 Gansevoort Street, Šarlotina je 700 Park Avenue, a Mirandina je 331 West 78th Street. Nijedna od ovih adresa ne postoji u stvarnosti.

Nataša, žena Mr. Biga, uvek nosi belo, kako bi se istaklo da joj je ličnost „vanila“.

Kim Katral je dva puta odbila ulogu Samante pre nego što su je nagovorili da je prihvati.Čak i kada je snimana od struka naviše, Katral je insistirala da nosi štikle. Kaže da se tako više osećala kao Samanta.

seks i grad
New Line Cinema / Entertainment Pictures / Profimedia 

Za scenu gde Trej prosi Šarlot, korišćen je lažni Tiffany izlog jer Tiffany nije dozvolio da se snima prava radnja. Ipak, zaposleni iz Tiffany-ja je odobrio lažni izlog pre nego što je snimanje počelo.

Vil Garson, koji glumi Stenforda, imao je ugovoren sastanak na slepo sa Sarom Džesikom Parker nekoliko godina pre početka snimanja serije „Seks i Grad“. U stvarnosti su bliski prijatelji.

Mnoga umetnička dela iz stana Aleksandra Petrovskog zaista i pripadaju glumcu koji ga je tumačio, Mihailu Barišnjikovu.

Na početku Šarlotinog venčanja, svira škotska žalopojka, kako bi se simbolizovalo da Šarlot stupa u loš brak.

sek si grad
Printscreen/Youtube/ MrHTBitch 

Epizoda u kojoj Burger raskida sa Keri preko Post-it papirića inspirisana je stvarnim raskidom preko Post-it papirića koji se desio jednoj od scenaristkinja.

U prvom filmu, Keri koristi isti mobilni telefon kao i u seriji. Kako bi pokazali koliko vremena je prošlo, na njega je zalepljena lepljiva traka da bi izgledao iznošeno.

Do 12. epizode četvrte sezone, Parkerino ime i ime serije prikazivani su ispred kula bliznakinja u uvodnoj špici. Nakon terorističkih napada 11. septembra, oba imena su prikazivana ispred snimka Empire State Building zgrade.

Kada su Dejvis i Not snimali scenu u kojoj Šarlot Mr Bigu govori „I curse the day you were born!“, prekoputa, u ženskoj katoličkoj školi je došlo do požara. Gomila tinejdžerki istrčava iz zgrade i viče „We love you, Mr Big!“, a Not se okreće i pita, „Shouldn’t you be in school?“. Navodno, jedna od devojčica je odgovorila „Abso-fuckin-lutely!“

Nijedna od četiri glavne glumice tokom serije ne ponavlja odevnu kombinaciju, do poslednje epizode, kada Keri nosi bundu sa početka serije.

Keri tokom serije postavlja 92 pitanja u svojim kolumnama.