Tužne vesti za ljubitelje repa i hip-hopa. Mladi muzičar Dašon Robertson, poznatiji po imenu Lil Loaded, tragično je izgubio život u dvadesetoj godini.

Najpoznatiji je po pesmama "6locc 6a6y", "Gang Unit", kao i "Link Up", a mnogi su ga nazivali i "novom nadom repa". 

Lil Loaded bio je u zatvoru zbog ubistva dobrog prijatelja Kalil Vokera u Dalasu. Međutim, u martu 2021. godine optužen je za jedno ubistvo. Međutim, u martu 2021. godine optužen je za još jedno ubistvo.

Iako su se isprva pojavili navodi da je ubijen u zatvoru, a brojne teorije kružile Tviterom, njegov advokat se kasnije oglasio i potvrdio da je Dašon zaista mrtav, kao i da nije ubijen, već se ubio.

Njegovi saradnici i prijatelji su u šoku i masovno se od njega opraštaju na mrežama. Mladi reper trenutno je radio na novim projektima, a upućeni tvrde da tako nešto se još nije čulo na sceni. Još uvek nije poznato da li će numere biti objavljene posthumno.

lil loaded smrt
priontscreen/youtube 

Podestimo, Robertsonova pesma iz 2019. godine "6locc 6a6i" imala je više od 28 miliona pregleda i prošle nedelje joj je Američko udruženje zvučne industrije dodelilo zlatni sertifikat.

Stenli Gabart, čija je producentska kuća radila sa Robertsonovom izdavačkom kućom "Epic", rekao je za "Dallas Morning News" da je njegova smrt šok.

"Ovo dete je bilo na odličnom putu", rekao je, dodajući: "Borio se sa nekim stvarima za koje bismo voleli da smo znali."

Sudski spisi pokazuju da je Robertson optužen za ubistvo u pucnjavi na Kalila Vokera 25. oktobra. Policijski izveštaj o incidentu kaže da se pucnjava dogodila u kući jugozapadno od centra Dalasa.

Kada su policajci stigli, rečeno im je da je Voker (18) prebačen u bolnicu. kako navode retki kojima se poveravao, među kojima je i njegov adokat, reper je ubistvo teško podneo, i nije mogao da izađe na kraj sa grižom savesti, ali niko nije znao da je imao suicidalne misli.