Svako od nas izbirljiv je na svoj način. Naročito kada je reč o ljubavi i vezama. Ono što možda "trpi" vaša prijateljica, vi ne bi za 10 života, i obrnuto, a isto važi i kada su u pitanju muškarci. Međutim, nekako nismo mogli da se otrgnemo utisku da su u njihovom slučaju uvek žene te koje "zvocaju", "gnjave", "popuju", koje su ovakve i onakve.

Zato nas nije mrzelo da pitamo muškarce kakve se njima žene uopšte i dopadaju i najbitnije, sa kakvim vole da su u vezi. 

"Mora da je odana i verna", rekao nam je Milovan (33), a sa njim se složio i Nikola (35) i dodao da mu je bitno da je "pedantna, uredna i da ne zahteva od njega da joj rešava probleme". "Ja ću joj pomoći i zaštititi je ako treba, ali ne mogu ja da radim neke stvari umesto nje. Od takvih bežim odmah", rekao je Nikola.

Muškarci vole devojke koje znaju ko su i šta su.
Shutterstock 

"Volim kada žena zna šta hoće, kada se bori i ja nisam neko ko bije njene bitke", otkrio nam je i Igor (38). Sa druge strane, veliki broj momaka istakao je i da vole žene koje su spremne za zabavu, avanturu, pogotovo kada je reč o "aktivnostima" u krevetu, kao i one koje vole da eksperimentišu.

Ujedno im je bitno i da su njihove bolje polovine uvek uz njih, i da ih bodre, i razumeju, pogotovo nakon teškog dana na poslu. "Najviše mrzim kada dođem s posla, a ona sa vrata krene: uradi ovo, uradi ono, što nisi ovo, što nisi ono... ostavi me ženo 5 minuta da prodišem, ne znam gde se nalazim", rekao nam je Nebojša (31). 

"Volim kada nije namćor, kada joj nisam rob i prija mi kada je dobra i sa mojim društvom. Ako meni ne smetaju njene drugarice, najmanje što može je da ispoštuje i moje ortake", kaže Vanja (27). 

Muškarci vole žene koje vole da se druže.
Shutterstock 

"Lepo je kada se i ona trudi i dopada mi se kada imam kraj sebe pametnu devojku, ambicioznu", dodao je Stefan (29). 

Naravno, među odgovorima su se našlo i da vole kada devojke nisu lenje ili "razmažene", kada su voljne da rade na vezi i ne gledaju na muškarce kao na "kasice-prasice", ali iako su se odgovori razlikovali, te se na listama našlo i da mora da bude "lepa", da "vežba", da je "ljubazna i nežna", jedna stvar ponavljala se kod svih, nevezano da li imaju 20, 25, 35, 40 ili više godina.

Naime, ono što im je gotovo "must" na listi, i što spada u kategoriju "idealnog" je da devojka ima smisao za humor, i da je neko sa kim mogu da se smeju. 

Muškarci obožavaju kada se žene smeju.
Shutterstock 

"Ne shvatate koliko je to bitno. Smeh povezuje", kaže Srđan (39), a na njega se nadovezuje i njegov prijatelj Jovan (41): "Verujte mi, nema ničeg lepšeg nego kada se smeje vašim šalama, ali stvarno, ne da folira... i kad imate vaše fore zajedničke... ne bih to dao nizašta na svetu".

I zaista, svaki od muškaraca koje smo pitali rekao nam je isto - duhovitost i veselost su definitivno ogromni plusevi kada su u potrazi za ljubavlju.  

Šta vi kažete, da li su veselost i duhovitost presudni za dobru vezu? Pišite nam vaše mišljenje u komentarima.

Bonus video:

muzej prekinutih veza  MONDO/Miloš Miranović i Mirela Ljumić