Kada su ljubav i veze u pitanju, pravilo je da pravila nema, jer ono što se sviđa jednom, ne znači da će se dopasti i drugome.

Primera radi, vi možda obožavate da vas dečko zove "maco", "kuco", "ljubavi"... ali smo sigurni da postoje i oni kojima ovakvi nadimci baš i nisu srcu dragi. Isto važi i za navike.

Međutim, kada povučemo liniju, određene stvari su većini žena veoma odbojne, a ovo su samo neke zbog kojih im se diže kosa na glavi.

Preterano lickanje

muskarac se ogleda u ogledalu
Shutterstock 

Naravno, ko još ne voli da pored sebe ima sređenog i doteranog frajera. Ali hajde da napravimo razliku između sređivanja i opsesije sopstvenim izgledom. Njemu su potrebni sati da bi se spremio, sve mora da je "na note", opeglano "na šav"... Ne daj bože da se neka dlaka iz frizure pomerila, to se trči u toalet, to se gladi, namešta... Čak i kada ste se odlučili za kućnu "bleju", nešto mu baš i ne dopada da se naslanjate na njega i slično jer, izgužvaćete mu duks...

Dakle, ovakav tip preteranih metroseksualaca je po mišljenju većine žena veliko no-no.

Intimne fotke u inboksu

muskarac fotografise medjunozje
Shutterstock 

Neverovatno je da u 21. veku neko i dalje misli da ćemo na ovakve fotke da reagujemo sa "mmm, baš ono što sam želela, oženi me, želim da ti rađam decu". Apsolutno ne. Ali, hajde da ponovimo još jednom - ne, vaše fotografije penisa nas neće naterati da imamo seksi maštarije, niti ćemo "pasti" na vas samo jer ste nam pokazali svoj "ponos".

Modni promašaji

zbunjen momak
Freepik/ benzoix 

Bele čarape uz cipele nikada nisu i nikada neće biti ok, kao ni majice sa natpisima "nisam ginekolog, ali mogu pogledati..."

Naravno, ne znači da očekujemo da se na dejtu pojavite kao da ste upravo došli sa Nedelje mode u Milanu, ali nije ni da se očekuje da se pojavite kao da idete u predškolsko.

Jezivi "seksi" razgovori

ljubavni par
Shutterstock 

Znate ono: "Nešto mi nije u redu sa telefonom, nemam tvoj broj", "Maco, dobro je da nosim rukavice koliko si vruća", "Ima li u tvojoj porodici lopova? Neko je ukrao zvezde i stavio ih u tvoje oči", "Je li te bolelo kad si pala sa neba, anđele", "Sigurno si umorna, jer si mi celu noć trčala po mislima"... mogli bismo ovako do sutra, jer lista najgorih start rečenica je gotovo bez kraja, i zaista, da li treba bilo šta dodati na temu?

Nepristojnost

nepristojan muskarac
Shutterstock 

Da, dobra stara nepristojnost. Bilo da je bahat prema konobaru ili ima izlive besa tokom vožnje i slično, ovako nešto većini dama je je i te kako odbojno. Maniri pre svega gospodo, a za dalje ćemo lako.

Ovde se lista već širi, ali komotno bismo mogli dodati i sledeće: ne slušate partnerku kad govori, ne koristite dezodorans, stalno je prekidate, žene nazivate "ženkama", uvek kasnite, ne umete da se našalite, gubite glavu samo ako i pogleda drugog muškarca, dajete čudne nazive njenim intimnim delovima, vaša uvek mora biti poslednja i naposletku, kažete joj da "nije kao druge žene".

Međutim, nije baš da nema ničeg dobrog, te u nastavku donosimo i 3 stvari na koje žene "padaju".

Dobri, stari maniri

par se smeje
Shuterstock 

Kultura i maniri su uvek u modi. Žene vole komplimente, ali iskrene. Obraćanje pažnje na ono što govori, iskreno zanimanje i poštovanje ljudi u njenom životu definitivno su nešto na šta žene padaju bez izuzetka.

Ignorisanje stereotipa

ljubavni par
freepik/lookstudio 

Žene su saglasne - uvek je plus kada naiđete na nekog ko poštuje vaše želje, odluke i slično. Ne, ne želimo sve da se udamo u belom i svadbu od 700 ljudi. Takođe, ne ne želimo sve da budemo domaćice, ili možda neke od nas ne vide sebe sa decom.

Prava predigra

veza
Shutterstock 

Naravno, ne možemo da ne spomenemo i ovu temu jer predigra ne znači samo onih par minuta pre odnosa. Nekad je uvertira daleko duža i znači to što nas slušate dok vam pričamo naše "žalopojke" i to što nas u prolazu pomazite po leđima, poljubite u vrat...