AKO IMATE UPALU BEŠIKE POPIJTE JEDAN OD OVA 2 ČAJA: Smanjuju bol, pročišćavaju mokraćne kanale i ubrzavaju oporavak

Pored tableta potražite lek protiv upala u prirodi - evo koje biljke leče upale mokraćne bešike

Unsplash/ Vero Manrique

Kod velikog broja ljudi, problem jesu česte upale mokraćne bešike - cistitis i prisustvo bakterija, među kojima je najčešća i najupornija upravo Escherichia coli. Međutim, uporne su i bakterije proteus, pseudomonas, klebsiela.

Ukoliko se one blagovremeno i potpuno ne izbace, infekcija će se ponavljati i po nekoliko puta u toku godine i na taj način narušavati imuni sistem.

Shutterstock 

Ukoliko se ne leči ili nepravilno leči zapaljenje mokraćne bešike može dovesti do komplikacija koje prave trajna oštećenja na organima urotrakta (urinarni putevi i bubrezi), a mogu dovesti i do steriliteta ukoliko se prošire na reproduktivne organe (jajnike, jajovode kod žena). Kod muškaraca infekcija može zahvatiti prostatu.

U odnosu na vrstu uzročnika lekar će Vam propisati odgovarajuću antibiotsku terapiju i uroantiseptik (pomoćna terapija i preventiva). Potrebno je mirovanje i stavljanje tople obloge u predelu mokraćne bešike.

Lekari navode da bi olakšanje trebalo da se oseti nakon nekoliko dana lečenja antibiotikom, a dosta može da pomogne i uvin čaj i čaj od brusnice za mokraćne kanale koji se piju dva do tri puta na dan kako bi se bešika i bubrezi ispirali.

Unsplash 

 Bonus video

This browser does not support the video element.

Saveti za pražnjenje bešike  Tiktok/bien.aus