NAJTRAŽENIJA DIJETA NA GUGLU: VMA ishranom gubi se i do 10 KG, a ovako izgleda TAČAN JELOVNIK po danima

Otkrivamo vam tačan jelovnik za medicinsku dijetu sa kojom se brzo gube kilogrami i čisti organizam.

Shutterstock

Za veliki broj ljudi proleće je vreme kada započinju detoks, i ozbiljnije se bave eventualnim viškom kilograma koji se nagomilao preko zime. Gugl je prvo mesto na kojem će potražiti rešenja, a interesantno je da je i dalje u samom vrhu pretraga, kada upišete "dijeta", upravo medicinska, odnosno VMA ishrana, ili dijeta sa pomorandžama, kako je još zovu.

Razlog je upravo taj što ovakav način ishrane provereno daje rezultate i to za veoma kratko vreme. Medicinska dijeta osmišljena je od strane lekara (po tome i naziv), kako bi njihovi pacijenti za što kraće vreme skinuli dovoljno kilograma i mogli da odu na operaciju. 

Shutterstock 

VMA dijeta osim što doprinosi brzom mršavljenju na zdrav i prirodan način, ona je odličan izbor za borbu protiv celulita. Ovu popularnu bolničku dijetu mogu držati baš svi, a preporučuje se osobama sa srčanim tegobama i problemima sa štitnom žlezdom i naročito dijabetičarima. Ipak, kao i kod svakog režima, najbolje je posavetovati se najpre sa doktorima i odraditi sve pretrage kako bi bili sigurni da ne postoji neki drugi "pritajeni" problem. 

Shutterstock 

Da bi Medicinska dijeta imala efekta preporuka je da se drži najmanje 30 dana, a uključuje 3 glavna obroka, između kojih bi bilo idealno da je razmak 4 do 5 sati, kao i da se obroci ne preskaču. Doručak je svakoga dana isti i podrazumeva 1 pomorandžu, 1 parče dvopeka i čaj ili kafu bez šećera. Pomorandža je sastavni deo i svih ostalih obroka jer se fruktoza lako vari i ne doprinosi gomilanju masnih naslaga. Takođe, bitno je da napomenemo, nakon 5 dana, jelovnik krećete ispočetka.

PRVI DAN

  • Doručak: 1 pomorandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja
  • Ručak: kuvano jaje, 2 kašike kisele pavlake, kiselog mleka ili jogurta, 1 dvopek, 1 pomorandža
  • Večera: 1 do 2 dvopeka, 2 kuvana jajeta, 1 paradajz i jedan krastavac

DRUGI DAN

  • Doručak: 1 pomorandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja
  • Ručak: kuvano jaje, dve kašike kisele pavlake, 2 dvopeka, 1 pomorandža
  • Večera: 1 dvopek, 125 gr mlevenog junećeg mesa, koje možete ispržiti u tiganju na malo ulja, 1 paradajz i 1 pomorandža

TREĆI DAN

  • Doručak: 1 pomorandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja
  • Ručak: kuvano jaje, 2 kašike kisele pavlake (ili kiselog mleka), 1 svež krastavac, 1 pomorandža.
  • Večera: 1 dvopek, 125 gr mlevenog junećeg mesa, koje možete ispržiti na jako malo ulja. Šoljica kafe ili čaja bez šećera i 1 pomorandža.

ČETVRTI DAN

  • Doručak: 1 pomorandža, 1 komad dvopeka, i na kraju popijte šoljicu kafe ili čaja (bez zaslađivača). Ako vam je dosadio dvopek, možete ga zameniti sa 4 neslana krekera.
  • Ručak: 1 dvopek, 125 gr mladog kravljeg sira i 1 paradajz
  • Večera: 2 dvopeka (ili 8 krekera), 125 gr mlevenog mesa i dva sveža paradajza

PETI DAN

  • Doručak: 1 pomorandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja
  • Ručak: 200 gr kuvanog junećeg mesa bez soli, kao začin možete koristiti malo soja sosa, jedan komad dvopeka i jedan svež paradajz
  • Večera: tvrdo kuvano jaje i 500 gr barenog povrća

Prednosti VMA dijete

Medicinska dijeta ima niz benefita u odnosu na slične dijete koje se baziraju na smanjenom unosu kalorija. Iako spada u niskokalorične dijete, kod VMA dijete nećete imati karakterističan osećaj malaksalosti, vrtoglavice, razdražljivost i poremećaj pažnje. Bićete iznenađeni brzinom pojave rezultata, a pored kilograma efikasno ćete se rešiti i dosadnog celulita koji muči većinu žena, piše dietx.rs.

Shutterstock 

Ne morate strahovati od jo-jo efekta i uz male korekcije navika u ishrani, kilogrami se neće vraćati dugo po prestanku dijete.
VMA dijetu mogu držati i osobe sa zdravstvenim problemima, dijabetičari i srčani bolesnici.

Zahvaljujući uspešnim rezultatima, VMA dijeta za mršavljenje ne mora da se ponavlja najmanje godinu dana nakon primene.
Jedina mana VMA dijete za zdravo i efiksano mršavljenje jeste što nije dozvoljeno jesti voće. Ljubiteljima ovih sočnih plodova posebno može biti teško u toplijim mesecima, kada sa svakog ćoška mami šareno, slatko raznovrsno voće poput breskvi, jagoda i slično, ali upravo zbog toga, ona je pravi izbor i za sve koji boluju od dijabetesa i žele na zdrav način da skinu višak kilograma.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Detoks voda za dijetu  Instagram/smoothiechallenge.21day