Program sedme po redu Nedelje italijanske kuhinje u svetu predstavljen je u Beogradu 10. novembra. Inicijativu organizuje Ambasada Italije u saradnji sa akterima “Sistema Italije” u Srbiji (Agencija ICE, Institut za kulturu, Komora italijasnki-srpskih privrednika i Konfindustrija Srbija).
Kalendar će biti ispunjen događajima i inicijativama koje se kreću od distribucije u velikim trgovinskim lancima do e-trgovine, od sastanaka proizvođača i uvoznika italijanskih proizvoda do naučnih seminara. Na program su i profesionalne degustacije vina, sireva i ulja organizovane u saradnji sa italijanskim konzorcijumima, kao i degustacioni meniji u pojedinim italijanskim restoranima.
Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori istakao je da je “italijanska kuhinja simbol kvaliteta na globalnom nivou. Naš cilj je da podignemo svest o inovativnoj i održivoj Italiji i u poljoprivredno-prenrambenom sektoru. Širenje znanja o originalnim proizvodima Made in Italy znači i boriti se protiv fenomena “Italian sounding” i pružiti tačne informacije potrošačimao nutritivnim vrednostima naših izvrsnosti.”
U okviru “Nedelje italijanske kuhinje u svetu”, naš prestonički restoran poznat po pripremi tradicionalnih italijanskih jela sa namirnicama iz Italije, Campania Pizza Gourmet, ugostiće i poznatog italijanskog kuvara Dijega Bonđovanija (Diego Bongiovanni).
Dijego je svoju strast za kuvanjem pokazao već kao dete i godine učenja i profesionalnog usavršavanja će ga i dovesti do pozicije vrhunskog šefa kuhinje i potparola za regiju Pijemont. Njegova strast su tradicionalna jela koja želi da približi što većem broju ljudi te tako postaje i TV kuvar u segmentu zabavnih emisija o kuvanju.
Restoran Campania Pizza Gourmet je poznat po svom jedinstvenom spoju tradicionalnog i modernog, Napulja i Beograda i vrhunskoj italijanskoj hrani u atmosferi koja odiše autentičnošću.
Ovaj restoran prepoznaju gurmani kao mesto na kome mogu i da probaju vrhunske originalne namirnica sa geografskim poreklom iz regije: paradajz sa vulkana pomodorino di Piennolo d.o.p, san marzano, mozzarella di bufola d.o.p, napoli picante salama...
Ukoliko želite da budete deo ovog gastronomskog događaja potrebno je da rezervišete svoje mesto na vreme i uživate. Večera počinje u 19 h u ponedeljak 14. novembra. Broj za rezervacije je 069/2134-842. Adresa: Omladinskih brigada 86 / lokal 3 đ (West 65), Novi Beograd.
Šta najbolje obučene Skandinavke nose ove sezone? Ovih 5 ideja lako možemo da im ukrademo
6 strukiranih jakni idealnih za ženstvene dame: Ali da bi izgledale vrhunski, obratite pažnju na jedan detalj
Kako je devojka iz Niša zaradila 30.000€ prateći savete sa ovog sajta?
Najlepši trendovi u manikiru za kasnu jesen: Pored burgundi i braon nijansi, ovaj dezen je najtraženiji
7 najboljih čizama za zimu 2024/25. u radnjama kod nas: Ove tople i udobne, a moderne modele svi žele