UKUS ITALIJE NA VAŠEM STOLU: BABY TUNA ima sjajan predlog za originalnu FOCACCIU koja će vas oboriti s nogu

Jelena Nikolić, poznatija kao Baby tuna na Instagramu, podelila je sa svojim pratiocima jednostavan recept za italijansku fokaču koja se sjajno kombinuje uz masline, sireve i vino. Baš ono što nam je potrebno da se opustimo i uživamo!

Shutterstock, printscreen/instagram

Konačno možemo da kažemo da je počelo pravo leto, barem ako je suditi po temperaturama koje su svakog dana sve više.

Da, bilo bi idealno da se svi bašakrimo negde na obalama Italije uz neko dobro vino, masline, sireve i naravno, nezaobilaznu fokaču, ali možda ćemo ipak na takav odmor morati malo da sačekamo.

To naravno ne znači da ne možete ukus Italije da donesete u svoj dom, i to brzo i lako.

Naime, Jelena Nikolić poznatija kao Baby Tuna podelila je sjajan predlog za originalnu italijansku fokaču.

printscreen/instagram 

Možete je koristi kao prilog, ili pak kao osnovu sa sendviče i slično. Pravi se lako, a za one koji ne znaju šta je u pitanju, fokača je tanak italijanski hleb slične teksture kao testo za picu, i najčešće se dodaju masline, ruzmarin i slično.

Nestvarno miriše i još je boljeg ukusa,a sjajno se kombinuje uz belo vino i masline.

printscreen/instagram 

Potrebno vam je:

  • 250g brašna
  • kašičica soli
  • kašičica kvasca
  • šolja mlake vode
  • ruzmarin ili masline po izboru
  • krupnija so

Priprema:

U posudu sipajte brašno, so, kvasac, a potom šolju mlake vode i dobro zamesite. Ostavite u frižideru da "prenoći". Ujutru nauljite pleh, razvucite testo i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi još tri sata.

Freepik/Freepik 

Pospite ruzmarinom ili iseckanim maslinama kao i krupnijom soli, i napravite viljuškom rupice u testu. Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta. I to je to.

Sjajan izbor za piknik, ili kada želite da se opustite sa prijatlejima ili voljenom osobom.