Tetoviranje je za neke velika obveza. Neki razmišljaju o tetovaži godinama, razmatraju dizajn, veličinu, značenje i slično. Nakon što odaberete tetovažu, ne postoji garancija da će svaki tattoo majstor to rado učiniti. Da, to je vaše tilo, ali neki umetnici jednostavno neke stvari ne žele da tetoviraju.

Na Redditu se postavilo pitanje za tattoo majstore koje je glasilo: 'Oni koji rade u tattoo salonima, koje ste tetovaže odbili da radite?' Odgovora je bilo više od 6000.

Mnogi su rekli da su u prošlosti odbijali 'glupe' dizajne, a jedan je objasnio: 'Stvarno mi ne treba tip koji će za takve stvari reći ljudima da je to moje delo'.

tetovaža
Unsplash 

Ono oko čega su se mnogi složili kada je reč o odbijanju tetoviranja je svakako ime partnera. Tetoviranje imena vašeg partnera možda bi za vas značio iskaz ljubavi i vernosti, ali tattoo majstori su se složili da to neće raditi.

Jedan je napisao: 'Imena devojke ili dečka. Čak su i imena supruge ili supruga loša ideja, jer nije neobično da veza nakon tetoviranja ode u ponor.'

Drugi je napisao: 'Imena parova nikad ne radite. To je na spisku 'nikad ne radi'.'

Recepcionar koji radi u salonu za tetoviranje rekao je da umetnici nekad jednostavno nemaju srca da kažu NE, ali zato uvek smisle drugi način poput visoke cene koja ljude većinom odbija.

- Kad je naš prijatelj želeo da istetovira ime devojke i nije hteo prihvatiti NE kao odgovor, tetovažu smo uradili u crvenoj i narandžastoj boji, tako da je verovatnije da će izbledeti zbog takvih boja, a i kasnije je to lakše prekriti - govori recepcionar.

Još jedan korisnik Reddita napisao je: 'Postavio sam ovo pitanje umetniku koji me je tetovirao. Rekao je da odbijaju da tetoviraju zvezde. Očito su zvezde za ljude koji žele tetovažu, ali ne znaju šta žele da tetoviraju.'

Međutim, čak i ako vas u jednom studiju odbiju, uvek ćete moći pronaći nekoga ko je spremanda  to učiniti, kao što je jedan tattoo majstor rekao: 'Kao profesionalni tattoo majstor s 12 godina iskustva, još nisam odbio tetovažu', piše Mirror.