Kada je u pitanju mlada pevačica Zoi, navikli smo da uvek bude drugačija. Kao veliki zaljubljenik u tetovaže, ovaj put rešila je da sebe počasti novom, i to na ruci. 

Ona je odlučila da istetovira mandalu, sa zvezdom, odnosno pentaklom u sredini, a sve to podelila je na Instagram storijima.

Mandala na Sanskritu znači "mističan krug", a to je na drevnom indijskom jeziku ime za krugove koji se crtaju u vreme religijskih rituala, a predstavlja odnos između duhovne i materijalne energije. Tačnije, one su energetske slike koje na simboličan način predstavljaju celovitost svemira i čovekove psihe.  

Monasi su je koristili za meditaciju. Najčešće je u obliku cveta, krsta ili točka. Mandale se u mnogim starim kulturama, (budističkoj, hinduističkoj, indijanskoj, australijskih Aboridžina) koriste kao simbol svemira i celine, upravo zato što se kružni oblici nalaze svuda oko nas u prirodi - npr. Mlečni put, orbita planeta i slično.

Zoi je u centar mandale stavila zvezdu, za koji mnogi mogu pomisliti da je u pitanju pentagram, iako je zapravo pentakl, a to je simbol koji se često pogrešno tumači i dugo je bio povezivan sa magijom i misterijom.

To je najjednostavniji oblik zvezde koji se može nacrtati iz jednog poteza. Nekada se naziva i beskonačan čvor. Ovakva zvezda uglavnom služi kao protekcija od zla i demona, prema tome simbol je zaštite i bezbednosti i nosi se kao amajlija za sreću. 

Da podsetimo, mladu pevačicu su već nebrojeno puta pitali da li se kaje zbog i jedne koju je uradila, na šta je ona odgovorila da niti kaje, niti je ikada pomislila da ih ukloni, iako ima zavidnu kolekciju crteža na svom telu. Sada je kolekciji dodala i mandalu, a verujemo da će mlada pevačica sigurno u budućnosti uraditi još nešto. Pogledajte u galeriji kako tetovaža izgleda: 

Instagram/zodackwhite Nova Zoina tetovaža

  Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas