Volimo lepo uređene domove i volimo da živimo u lepo uređenim domovima koji su odraz naše ličnosti kao pojedinaca i nas kao članova porodice. A zahvaljujući TikToku, Instagramu i Pinterestu, izloženi smo divnim primerima kako da dom učinimo mestom koje kombinuje udobnost, praktičnost i estetiku, primerima koji nas uče kako možemo mnogo da uradimo sa detaljima.
Donosimo vam savete koji će vaš dom učiniti još elegantnijim, savete koji vas podsećaju koji detalji vašeg doma su važni za ukupan utisak, a koji je dobro osvežiti, zameniti i bez planiranja većeg renoviranja.

Zamenite sintetiku prirodnim materijalima

Bez obzira da li je reč o podovima ili detaljima kao što su ukrasni jastuci, prirodni materijali u stanovima uvek izgledaju bolje, a korišćenjem prirodnih materijala ulažemo u kvalitet života. Ako imate priliku da birate, birajte drvene podove, parket, drveni nameštaj, detalje od ratana i mermera, prirodne materijale poput pamuka i lana i uživajte u lepoti prirodnih materijala na duži rok.

pexels-karolina-grabowska-5942737.jpg
Pexels/ Karolina Grabowska 

Kupujete tepih? Kupite veliki

Zanimljivo je kako postoje domovi kojima nisu potrebni tepisi i oni koji postaju još prijatnije mesto za život zahvaljujući – tepihu. Za sve one koji vole tepihe i žele ih u svoja četiri zida, dobar je savet da razmisle o što većem komadu. Preporučuje se da svaki komad nameštaja u prostoriji u kojoj ga koristite ima najmanje dve noge na mekoj podlozi. A i veći tepih čini prostoriju prostranijom i luksuznijom, a deo magije je u odabiru boje i teksture tepiha koji će doprineti tom utisku.

Novi pogled na rasvetu

Često se dešava da se u osvetljenje ulaže na samom kraju procesa uređenja stana. A onda je budžet uglavnom istrošen i pristajemo na jeftinije i jednostavnije opcije vezane za izbor rasvetnih tela. A rasvetna tela, bez obzira da li je reč o onima na plafonu ili lampama po prostoriji, su važan komad. Zato ne štedite na rasvetnim delovima, oni skuplji, dizajnerski sa odličnim rešenjima zasijaće još boljim svetlom, privući pažnju i dati vašem domu skup izgled.

ikea lampa 9.jpg
IKEA 

Recite ne plastici i izaberite žive biljke

Dekorisanje domova plastičnim orhidejama, vencima i zelenilom odavno je izašlo iz mode. Razlozi su brojni, od estetskih, jer je plastika samo plastika, do održivih, a za sve one koji ne mogu bez cveća i biljaka preporuka je jednostavna. Nabavite sveže rezano cveće, začinsko bilje u teglama i sezonsko začinsko bilje koje, osim što se koristi u kuhinji, svojim mirisom predivno utiče na atmosferu doma i čini vaš prostor oazom stila.

Bonus video

Kako stvoriti iluziju visokog plafona? TikTok/hansloreidesign

Izvor: Wanted A.N.