Pogrešno je misliti da su vam potrebni skupi komadi nameštaja da bi vam dom izgledao luksuzno. Baš kao i sa odećom, gde određeni komadi izgledaju potpuno drugačije u zavisnosti koje su boje, isto je i za enterijerom. 

Dovoljno je da ubacite ukrasne jastuke određene nijanse, akcentujete zid ili zamenite tepih, pa da vaš dom dobije potpuno drugačiji izgled, a određene kombinacije boja mogu vam pomoći da lako dobijete luksuzniji prostor uz minimum truda i bez da potrošite mnogo.

1. Tamno roze i maslinasto zelena

Bezvremenska kombinacija koja će uvek biti u trendu. Najbolji efekat ćete postići komadima nameštaja u pastelno ružičastoj i većim komadima u zelenoj boji. Akcentovanje zida takođe može doprineti luksuznom izgledu. 

Primeri:

2. Tamnija tirkizna i boja senfa

Ovde bi akcenat bio na detaljima, iako nije problem ni da, primera radi, ofarbate jedan zid u tirkiznu ili zagasito žutu ili da pak odaberete komad nameštaja koji bi "razbio" monotoniju u prostoriji poput taburea, slike na zidu, tepiha ili slično. 

Ova kombinacija je u poslednje vreme jako popularna i u kuhinjama gde lako možete postići dramatičan efekat i uneti živost u prostor.

Primeri:

3. Belo i bež

Klasična kombinacija koja spada u red bezvremenih i koja će vam instant obezbediti luksuzan izgled bez da vam dom izgleda "bolnički". Zemljani tonovi ublažiće jaku belu i daće prostoru mekoću koja je potrebna i koja čini da vaš boravak u stanu bude prijatniji.

Primeri:

4. Crna, bela i fuksija

Ova kombinacija boja će "otvoriti" prostorije i uneće veselost i razdraganost u svaki dom. Dinamiku možete postići na više načina - dodajte cveće, knjige u ovim bojama na sto, draperije ili drugu dekoraciju. 

Primeri:

5. "Rust", crvena i bela

U poslednje vreme se dosta raspravlja o neočekivanoj teoriji crvene boje, i kako dodir te boje čini da prostorija odmah deluje skuplje. Naročito ako koristite nijanse rđe. 

Mogu se primeniti svuda - na zidovima, tačnije akcentovanim delovima, sofama, ukrasnim jastucima, tepisima, slikama... a kombinacija ove dve boje izgledaće moderno i luksuzno.

Primeri:

Bonus video:

Kako stvoriti iluziju visokog plafona? TikTok/hansloreidesign

Izvor: Wanted J. S.