Zavese su oduvek bile i biće neizostavni deo unutrašnje dekoracije. Možete se igrati sa njima na bezbroj načina u zavisnosti od stila, dezena, „težine” materijala i naravno metode stilizovanja. Dodatna dimenzija i slojevitost koju zavese unose u prostor čine razliku u prvom utisku o celom prostoru. Ako imate osećaj da vašoj dnevnoj ili spavaćoj sobi nešto nedostaje, razmislite o izboru zavesa.

U prolećnim mesecima prozračnost i lagane teksture su poželjan faktor. Na ovaj način želimo da imitiramo svežinu i ambijent koji se nalazi izvan enterijera. Imajući to na umu, lanene zavese mogu biti odličan izbor upravo u ovom periodu i narednim mesecima. Slično lanenoj odeći, ovaj materijal odaje utisak neopterećene elegancije, a na prvi pogled njegov osnovni izgled dopušta da njegova prirodna tekstura zablista.

Lanene zavese mogu biti dobar izbor za spavaću sobu jer malo gušći materijal daje dovoljnu količinu privatnosti uz dovoljno prirodnog svetla. Malo prozračnije varijacije će se lepo uklopiti u dnevnu sobu. Lan dozvoljava nesavršenost koja rezultira elegantnom ležernošću, tako da ne morate da brinete ako su vam zavese malo izgužvane, jer upravo ovaj efekat doprinosi estetici.

 Bonus video

Kako stvoriti iluziju visokog plafona? TikTok/hansloreidesign

   Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.