pexels/ksenia chernaya, pexels/ ioana motoc Uskršnja dekoracija za sto

Dok neki vole minimalistički praznični sto, drugi se opuštaju i uživaju u šarenim ukrasima.

Uskrs slavimo u proleće, godišnje doba oslikano najlepšim i najživljim bojama. Upravo zbog toga će mnogi, inspirisani prolećem, poželeti da svoju uskršnju trpezu ukrase šarenim ukrasima.

Centralno mesto na vašem stolu može da zauzme cvetni aranžman ili uskršnja jaja u maštovitom gnezdu. Možete se igrati i sa „slatkim“ uskršnjim jajima, odnosno čokoladnim jajima i drugim ukrasima ili bombonama u obliku jaja koje ćete staviti u veliku teglu ili nekoliko manjih i po želji ukrasiti ih šarenim trakama ili mašnama.

uskrs 2024
Pexels/Анастасия 

Ukoliko niste ljubitelj centralnih aranžmana, koristite razne sitne ukrase ili možete da stavite najviše jedan do tri cveta u nekoliko manjih vaza ili tegli i zatim ih rasporedite po stolu po želji. Zaista postoji bezbroj ideja za uskršnje dekoracije, samo pustite mašti na volju.

Za efektno dekorisan sto za Uskrs, pored kupljenog materijala ili ukrasa, možete koristiti sve u svom domu i kuhinji, od kalupa za kolače u koje možete da napravite gnezdo ili obične kutije za jaja u koju možete slagati uskršnja jaja.

U galeriji na početku teksta pogledajte ideje za uskršnje dekoracije koje će vas dodatno inspirisati da ukrasite prazničnu trpezu.

Dekoracija stola za Usrks tiktok/the_house_acc