Ukoliko ovog Uskrsa želite jaja koja će se razlikovati od svih drugih i izgledati fantastično (ali i instagramično), pronašli smo sjajan predlog koji će oduševiti kako vaše ukućane, tako i vaše pratioce (jer kakav je to Uskrs ako se ne pohvalimo jajima na mrežama).

Naime, jedna od "najviralnijih" jaja poslednjih dana su takozvana "galaxy", odnosno "svemirska", a ovakav efekat dobićete bojenjem na pari. 

Pogledajte video:

Dakle, potrebni su vam:

  • Kuvana jaja
  • Boja u prahu
  • Alkoholno sirće
  • Šerpa za bojenje i cediljka
  • Zlatna boja za prskanje (opciono)  

Postupak:

U šeršu sipajte vodu i ostavite da provri, a potom preko postavite cediljku. Poređajte jaja i polako ih prelijte sirćetom. Na tako razliveno sirće polako posipajte boju po želji, a potom dodajte sirće preko tako da se boja razliva.

Poprskajte jaja sa više nijansi kako bi efekat svemira bio što bolji. Ukoliko se boja ne lepi, dodajte još malo sirćeta po jajima. Nakon par minuta okrenite jaja i ponovite postupak, a potom poklopite sve i pustite da se "krčka" 5 minuta. Nakon toga očistite višak farbe krpicom ili vatom, a potom jaja isprskajte belom bojom ili zlatnom da bi dobili zvezdice i ispolirajte ih uljem. I voila! Dobili ste najlepša jaja koja će očarati sve koji ih vide!

Bonus video:

Kako ukrasiti jaja za Uskrs pozlatom Instagram/kotnikdarja