Kada biramo fizičku aktivnost za sebe, postoji nekoliko vrlo važnih pitanja na koja moramo da odgovorimo. Prvo je, svakako, koliko nam je sama ta aktivnost zabavna, inspirativna, koliko nas ispunjuje i čini zadovoljnim, jer bez toga jednostavno ne postoji šansa da ćemo ostati dosledni, što je za svaki trening najvažnija stavka. Drugo, ne manje važno, jeste koliko se ona uklapa u naš trenutni tempo života. U ovom trenutku, kada su zatvoreni prostori rizični zbog pandemije covid-19, čini se da je najbolji odgovor na oba važna pitanja - hajking. Kvalitet opreme za ovu aktivnost počiva na dve najvažnije stvari, a to su adekvatne patike i jakna. Kada je reč o patikama, njihova mala težina dozvoljava brže i lakše kretanje u svim uslovima, dok šira platforma na prednjem delu stopala omogućava veću stabilnost u kretnji.

Priroda je zdrava, ali i inspirativna
HIISHII.com Priroda je zdrava, ali i inspirativna

Malo šta je tako opuštajuće, inspirativno i prijatno kao hodanje kroz prirodu. Ako je još reč o predelima u kojima smo se našli prvi put, budi se i duh avanture. Vazduh bogatiji kiseonikom, zelenilo i zvuk nezagađen gradskom vrevom upravo su ono što je današnjem čoveku potrebno da bi se oporavio od zahtevne svakodnevice. Kada se to ukombinuje sa dobrim kardio-treningom kao što je dugotrajno hodanje, u kom učestvuju mišići celog tela, nije teško shvatiti zbog čega je ova vrsta treninga sve popularnija.

Dobre patike su važan deo opreme za hajking
HIISHII Dobre patike su važan deo opreme za hajking

Kao kod bilo koje druge fizičke aktivnosti, za hajking je važno imati adekvatnu opremu kako bi se iz njega izvukao maksimum užitka i dobrobiti za telo. Patike sa čvrstim i kompaktnim gornjištem neophodne su zbog stabilnosti noge u kontaktu sa neravnom podlogom, a novi materijali od kojih su one izrađene obezbediće suva stopala u svim uslovima. Važno je imati i dobru jaknu u kojoj nam neće biti hladno tokom više sati provedenih napolju, ali se nećemo ni znojiti.

Naš predlog za idealnu opremu kada je reč o ovoj vrsti treninga jeste adidas TERREX kolekcija, čiju kompletnu ponudu možete pronaći u adidas monobrend radnjama.