Ukoliko budete pažljivo i strpljivo kopali, možete pronaći dalekooo jeftinije alternative komada sa ove liste - najviše na second hand pijacama.

Keli Hopen

Engleska dizajnerka enterijera Keli Hopen ostvarila je svetsku karijeru, kao i jedno od najvećih imena u ovoj sferi. Njeno polje delovanja ide dalje od stambenih objekata - dizajnira jahte, restorane, kancelarije, pa čak i avione.

Filip Stark

Mnogi francuskog kreatora, dizajnera i arhitektu Filipa Starka nazivaju i neumornog i pobunjenog građanina sveta. On lično smatra da je njegova dužnost da podeli svoju etičku i subverzivnu viziju lepše planete, stvarajući nekonvencionalne objekte i predmete. Većina njegovog dizajna predstavljaju kultni predmeti, a njegovi hoteli su svevremene ikone koje su dodale novu dimenziju globalnom gradskom pejzažu. 

Keli Verstler

Keli Verstler stoji iza istoimenog luksuznog lifestyle brenda, koji je prepoznatljiv po sofisticiranom dizajnu. U svojim radovima kombinuje komade nameštaja iz različitih perioda. Njen portfolio uključuje luksuzne hotele i velike rezidencije od Beverli Hilsa do Kariba i dalje.

Timoti Korigan 

Timoti živi i radi na relaciji Pariz - Los Anđeles, a poznat je po evropskoj eleganciji u svom radu. I sam poseduje tri istorijska dvorca. Dekorisao je Madoninu vilu, ali i mnoge obojekte kraljevskih porodica Srednje Evrope.

Sig Bergamin 

Sig predstavlja pravo dizajnersko nacionalno blago u rodnom Brazilu. On je dekorater i kolekcionar umetničkih dela. Tipičan projekat Bergamina, bez obzira na stil, bujan je i pun života, izrazitog kolorita i sa međunarodnim nameštajem. Njegovo majstorstvo donosi ravnotežu između Starog sveta i brazilskog modernizma.