Ma koliko to voleli i želeli, magična pilula za mršavljenje ne postoji. Kao što se nismo ugojili preko noći, nije ni realno da mislimo da ćemo tako i da smršamo.

Međutim, jako je bitno da zapamtite da je jedini provereni način da izgubite kilograme i da vam se isti ne vrate - kalorijski deficit, balansirana ishrana i fizička aktivnost. 

To ne znači da sada treba da trčite kao poludeli i mučite organizam, pogotovo ukoliko ste godinama neaktivni. Nekad je dovoljna i šetnja da pokrenete metabolizam i ubrzate izbacivanje toksina i viška vode.

Baš iz razloga što je sve više onih kojima samo trčanje ne prija i ne odgovara, nastala je tehnika koja daje fantastične rezultate i to za veoma kratko vreme.

Metoda kojom se mršavi šetanjem.
Pexels/ Daniel Reche 

Naime, ukoliko upišete u search bar na bilo kojoj mreži, počev od Google, preko Instagrama pa do TikToka 12-3-30 metodu, biće vam jasno zašto je ova tehnika jedna od najpopularnijih poslednjih meseci. Samo na Google ima preko 21 milion pretraga, dok je na TikToku cifra i veća - 287 miliona pregleda.

Razlog za ovakvu popularnost su opravdani. Na prvom mestu, zaista daje rezultate, a na drugom, podobna je i za one koji nisu dugo trenirali, što možete i videti na primeru u nastavku teksta, koji je jedan od milion.

Gubitak kilograma metodom 12-3-30 TikTok/mona_bah

Šta je 12-3-30 tehnika?

Veoma je prosto, 12 je nagib na traci za trčanje, 3 je brzina, 30 minute. Dakle, potrebno je da hodate na traci za trčanje 30 minuta pod nagibom 12 i brzinom 3, ali PAZITE, tehnika je dobila ime po američkim trakama, dok za Evropu umesto brzine 3 treba da podesite na 4.8 (3 je za milje po satu, a ne kilometre kako mi ovde merimo).

Pročitajte još: OTKRIVAMO TRIKOVE DA VIŠE MRŠAVITE DOK ŠETATE: Broj koraka je bitan, ali postoji još "caka" kojima se gubi preko 2 kg

Takođe, veoma je bitno i da ne startujete trening sa najvećom brzinom. Najbolje je da najpre hodate po ravnom, manjom brzinom, ne veće od 4, a tek kada se mišići naviknu, da postepeno povećate nagib i brzinu.

Jako je bitno i da se istegnete pre i posle treninga kako bi izbegli moguće povrede i da ne silite sebe od samog početka da izdržite svih 30 minuta.

Ovo treba da vam bude cilj, a ne startna pozicija. Ipak, kada konačno dobijete na kondiciji, videćete i sami zašto je ovo jedna od najpopularnijih metoda za mršavljenje i zašto ljudi gube i preko 10 kilograma za samo mesec dana. Pokušajte i javite nam rezultate!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Hrana za mršavljenje Tiktok/sororitynutritionist

Izvor: Wanted J. S.