Da bismo oblikovali svoje ruke i izbegli takozvane viseće zastave, ne moramo da plaćamo članarinu u teretani, jer u udobnosti sopstvenog doma, sa samo nekoliko lako dostupnih rekvizita, možemo postići iste rezultate .

To potvrđuju i 5 vežbi u nastavku, za koje vam je potreban samo par tegova, a ne teretana!

1. Potisak sa bučicama 

Ova vežba se može uraditi na podu. Lezite na pod, uzmite bučice u obe ruke i ispružite ruke iznad glave. Ovo je početna pozicija ove vežbe. Polako spuštajte bučice dok vam nadlaktice ne dodirnu pod. Laktovi treba da budu sve vreme udaljeni od tela - paralelno sa bučicama.

2. Biceps pregib

Uhvatite obe bučice u ruke, dlanovima okrenutim napred. Ispravite leđa i grudi. Savijte laktove bez pomeranja nadlaktica i povucite ih prema ramenima. Polako spustite šipku u početnu poziciju.

5 vežbi za ruke za koje vam ne treba teretana
Freepik/karlyukav 

3. Potisak tricepsa iza leđa

Lagano se savijte u struku, tako da vam torzo bude skoro paralelan sa podom, i blago savijte kolena. Držite glavu, vrat i kičmu u jednoj liniji. Zaključajte nadlaktice i gurnite podlaktice iza leđa.

4. Letenje sa bučicama

Mrtvo dizanje sa bučicama, ili u literaturi – bočno podizanje bučica izvodi se u stojećem položaju. Postavite stopala u nivo ramena i uhvatite bučice sa dlanovima okrenutim ka unutra. U isto vreme, pomerite ruke bočno od tela i vratite ih ka telu.

5 vežbi za ruke za koje vam ne treba teretana
Shutterstock 

5. Čekić pregib sa bučicama

Ova vežba se takođe izvodi u stojećem položaju. Postavite stopala u nivo ramena, a ruke ispružite sa bučicama tako da stoje u prirodnom položaju pored vašeg tela. Ruke povlačite prema ramenu i vraćate ih u početni položaj.

Bonus video

VEŽBE U STOLICI instagram/emiwong_

Izvor: Zadovoljna.hr/ Wanted V.P.