Elf

Ova presimpatična komedija sa Vil Farelom u glavnoj ulozi, otopiće i najhladnija srca. Buddy nakon života sa vilenjacima i Deda Mrazom na Severnom Polu, otkriva da je ljudsko biće i da je usvojen. Tada kreće na avanturu svog života u Njujork kako bi upoznao svog oca. U pitanju je prava porodična Božićna komedija. 

Scrooged

Zasnovan na romanu Čarls Dikensa Christmas carol, film Scrooged prati ciničnog i sebičnog TV producenta, Frank Crossa (koga tumači Bil Marej), kog progone tri duha na Badnje veče noseći bitne životne poruke.

Nightmare Before Christmas

Animirani film Tima Bardona usmeren je na priču Jacka Skellingtona, kralja Halloween grada koji otkriva Božićni grad. Njegov pokušaj da uvede Božić u rodni grad izaziva konfuziju.

Die Hard

Iako zvuči kao da ne treba da bude na ovoj listi, ipak jeste. Na stranu akcije i činjenice da je lansirao karijeru Brusa Vilisa, ovaj film je priča o gubitku i novom početku Džona Meklejna, njujorškog policajca koji se snalazi u čudnom Los Anđelesu i pobeđuje gomilu Eurotreš pseudo-terorista kako bi popravio svoj brak. Pomirenje sa svojom ženom za vreme praznika je njegova misija. I realno, nije Božić dok Hans Gruber ne visi sa Nakatomi plaze.