Laponija, Finska

Prva na ovoj listi za novogodišnje putovanje je Laponija, koja je rezidencija Deda Mraza. Ova destinacija bi trebalo da bude na listi svakog entuzijasta, bilo starog ili mladog. Pa, suvišno je reći da nema ništa prazničnije od posete domu velikog starca koji svake godine dolazi noseći poklone za sve!

finska za praznike
Pexels/ Katia Miasoed 

Bazel, Švajcarska

Iako svaki grad u Švajcarskoj nosi određeno sezonsko raspoloženje tokom praznične sezone, Bazel podiže stvari na viši nivo sa svoja dva tržišta – jednom koja se nalazi na Barfuserplatcu, a drugom na Minsterplatzu. I usred šarma svetlucavih lampica, možete uživati u kupovini handmade robe i prazničnih poslastica.

Švajcarska
Unsplash/ Nadine Marfurt 

London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Sezona praznika je bezvremensko magična u Londonu. U stvari, ovaj grad je oduvek poznat po svom prazničnom šarmu i svojim ukrašenim gruzijskim gradskim kućama. Od uživanja u savršenom popodnevnom čaju do celodnevne kupovine poklona i klizanja po zaleđenom dvorištu Somerset House-a iz 18. veka, očekuje vas pravo praznično iskustvo.

London, Ujedinjeno Kraljevstvo
Unsplash/ James Healy 

Malanja, Španija

Ovaj grad daje sve od sebe za novogodišnje praznike. Spremite se da uživate u svetlima duž Calle Larios, prazničnim pijacama i besplatnim koncertima na Plaza de la Constitucion. A za one koji su strastveni u plesu, Verdiales Music Festival je srećom najveća atrakcija sezone, jer je ovaj regionalni flamenko ples ono o čemu se radi!

Pariz, Francuska

Da li ste mislili da bi ova lista putovanja za Novu godinu mogla biti potpuna bez Pariza? Naravno da ne! Ovaj magični grad ima toliko prazničnih aktivnosti za svoje posetioce. Od šarmantnih svetlosnih instalacija na Jelisejskim poljima do pop-up marketa, klizališta i, naravno, jedinstvenih doživljaja kupovine, ovo mesto još više oživljava tokom praznične sezone.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video

Budimpešta Tiktok/thenomadiccreator

Izvor: Wanted A.N.