Decembar nam polako izmiče iz ruku i sve smo bliži završetku 2023. godine, kao i zasluženim zimskim godišnjim odmorima koji slede. Ukoliko želite da provedete bajkoviti novogodišnji i božićni odmor van granica naše zemlje, mi predlažemo ove tri destinacije za putovanje!

Cirih, Švajcarska

Nazvan „Beverli Hils u Švajcarskoj“, švajcarski grad Cirih je mnogo više od finansijskog kapitala, uprkos opipljivom prisustvu bankara. Smešten na severnom delu istoimenog jezera, sa slikovitim šetalištem uz obalu i zadivljujućim pogledom na alpske planine – posebno preko Glacier Expressa do obližnjeg St. Moritza – Cirih je ozbiljno potcenjena evropska destinacija spremna da dočeka svoj trenutak, piše Elle US.

Cirih Švajcarska
pexels/ ricky esquivel 

Istanbul, Turska

„Život ne može biti tako loš, pomislim s vremena na vreme. Šta god da se desi, uvek mogu da prošetam Bosforom." Tako je romanopisac Orhan Pamuk opisao svoj odnos prema Istanbulu, turskom gradu poznatom po tome što je kapija između Istoka i Zapada. Sa širokim pogledom na Bosfor i zadivljujućom vizantijskom i otomanskom arhitekturom, Istanbul je savršeno mesto za putnike koji ne mogu da se odluče između odmora u Evropi ili odmora u Aziji.

anna-berdnik-0n0AHB1fgTQ-unsplash.jpg
Unsplash/ Anna Berdnik 

Rim, Italija

Mogli biste provesti ceo život u Rimu i još uvek ne otkriti sve njene tajne - ali to ne bi trebalo da vas spreči da imate putovanje života. Spremite turistički vodič koji će vas odvesti sa utabane staze, ispod Koloseuma, i niz poznate kaldrmisane ulice grada da biste probali najbolji, a malo poznat, sladoled na svetu. Zato obujte udobne cipele za šetnju i spremite se da uživate u svemu što je la Citta Eterna (aka Večni grad) ) ima da ponudi.

Rim, Italija
Unsplash/ chris czermak 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

jeftina putovanja TikTok/travelswithels


Izvor: Wanted A.N.