Raskošno ukrašena jelka koja će biti zvezda sobe ponekad ju je teško smestiti u raspoloživu kvadraturu. Ipak, postoji nekoliko načina da se postigne željeni efekat čak i na malom prostoru, Homes & Gardens je odabrao nekoliko jednostavnih trikova koji vam u tome mogu pomoći.

Izaberite praktičnu lokaciju na kojoj će se jelka isticati

Instinktivno, na malom prostoru, verovatno ćete želeti da gurnete svoje drvo u ugao, ali to nije jedina opcija. Ovde je važno razmišljati van kutije, tako da se drvo može postaviti u bilo koju prostoriju, pa čak i u hodnik. Možete ga postaviti i ispred prozora, važno je samo da vam ne ometa normalno funkcionisanje u stanu. Ako zaista morate da ga postavite u ugao, potrudite se da ga malo izvučete u prostoriju kako bi se istakla.

Rasporedite nameštaj

Ako želite veće drvo u malom prostoru, računajte na to da ćete morati malo da pomerite nameštaj. To ne znači da morate sve da pomerite, ali male promene će uticati na to da drvo ima dovoljno prostora i „diše“. Pored toga, razmislite šta možete da premestite u drugu prostoriju, kao što su veće biljke ili bilo koji drugi komad koji bi mogao da odvrati pažnju i učini da soba izgleda pretrpana drvetom.

kako dekorisati novogodišnju jelku
Pexels/ Dima Valkov 

Izmerite pre kupovine

Kada imate veći prostor, obično možete kupovinu obaviti odokativno. U slučaju manjeg prostora, pažljivo merenje će vam dati priliku da maksimalno iskoristite prostor i izaberete najluksuzniju opciju. Ne zaboravite da uzmete u obzir veličinu, ne želite da se gura u nameštaj, ali takođe želite da drvo lepo ispuni prostor. Kao poslednji savet, uradite neko istraživanje o vrstama jelki koji imaju vitkiji izgled i pokušajte da ih potražite ako kupujete pravo drvo.

Pročitaj još: KAKVE UKRASE TREBA OKAČITI NA JELKU DA PRIVUČETE NOVAC I LJUBAV U 2024: Boje i oblici zbog kojih će vam sve ići od ruke

Koristite visinu prostora

Najlakši način da lažirate izgled velike jelke je da dobijete manje drvo i date mu određenu visinu tako što ćete ga postaviti na komad nameštaja koji je već u prostoriji. Često problem u malom prostoru nije visina, pa ga maksimalno iskoristite. Na ovaj način će čak i malo drvo izgledati dominantno i luksuzno.

Razmotrite stil dekoracije

Način na koji ukrašavate jelku može doprineti prozračnosti prostora. Ako volite minimalistički stil dekoracije u slučaju malog prostora, ovo je veliki plus. Međutim, ne morate odustati od sopstvenih preferencija, samo ih prilagodite. To znači da samo koristite manje boja, odlučite se za monohromatski izgled ili nedostatak ukrasa nadoknadite lampama.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Napravite svetlucavu pufnastu jelku za doček Nove godine TikTok/lexi.diy


Izvor: Wanted A.N.