Ništa tako ne unese praznični duh u dom kao što to učini okićena jelka. Čak i da ne ukrasite ništa drugo u stanu ili kući, raznobojni ukrasi i lampice na novogodišnjem drvcetu dovoljni su da većini zaigra srce i oseti dodir "festive" atmosfere. 

No, ukoliko još uvek niste okitili jelku, i tek treba da idete u kupovinu ukrasa, nije zgoreg da bacite oko i na dekoraciju koja je ove godine #1. Sudeći po mrežama, i objavama sa drvcima od kojih se ne zna koje je lepše od kojeg, pojedini trendovi su se već istakli, a mi vam u nastavku otkrivamo najviralnije.

Burgundy ukrasi

Baš kao što su nijanse crvene vladale modnim trendovima proteklih meseci, sada su se preselile i na novogodišnju dekoraciju.

"Angel' s tears" ("suze anđela)

Kristalni ukrasi nalik ledenicama koje još zovu "suze anđela" definitivno su trend koji je u trenutku dobio more poklonika i jedan je od najlepših ikada.

Tamno plavi ukrasi

Tamno plave, elegantne nijanse gospodarice su "festive" sezone.

Somotski ukrasi

Kugle i ukrasi od somota su više nego traženi, kao i DIY varijacije na temu, odnosno kako stare ornamente pretvoriti u nešto nalik somotu.

Stakleni ili kristalni ukrasi

Klasični stakleni ili kristalni ukrasi nikada neće izaći iz mode.

Pročitajte još: NAJLEPŠE ZAMENE ZA NOVOGODIŠNJU JELKU ZA MALI PROSTOR: Predlozi zbog kojih će vam Instagram "eksplodirati" od lajkova

Pampas kao dekoracija

Pampas jelke su u trendu i ove godine, a minimalisti će obožavati varijacije sa minimum ukrasa i jelkama koje su potpuno napravljene od suvih grančica.

Trake od somota ili organze

Trake su se vratile na velika vrata kada je reč o modnim aksesoarima, te ne čudi što su svoje mesto pod "pahuljama" pronašle i na jelkama.

Trake od suvih pomorandži i suvo cveće

Organik nikada neće izaći iz mode, a rustični, "domaći" ukrasi savršeno će ukrasiti vaše drvce.

Tinsel 

Prošlogodišnji trend udara jako i ove godine, a samo je na vama da odaberete verziju kićenja koja vam se najviše dopada kao na primeru u nastavku.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

NOVOGODIŠNJA EUFORIJA NA PRIMORJU MONDO/Teodora Orlandić i Mirela Ljumić

 Izvor: Wanted J. S.