Da li ste se ikada zapitali kako izgleda razgovor za posao za mesto FBI agenta? Naravno, jasno je da je sve daleko drugačije nego što vidimo u filmovima i serijama, ali je jasno da je, pored odlične fizičke spremnosti, izuzetno bitno i da se intelignentni i da imate analitički mozak.

Kandidatima se, prema pisanju stranih medija, postavljaju teški zadaci i zagonetke koje treba da reše, kako bi se u samom startu utvrdilo da li uopšte imaju ponecijala za rad na ovako nekom mestu, i koliko pažnje posvećuju detaljima koji su u nekim istragama nekad i ključni za otkrivanje zločinaca. 

Jedna od takvih zagonetki "procurila" je i na društvene mreže, a korisnik TikToka po imenu Metju Palandro podelio je upravo zadatak, ali i rešenje. 

Test za FBI agente TikTok/themagicmatt

"Muškarac i žena izlaze na piće na svom prvom sastanku. Vruć je letnji dan, tako da dok muškarac i žena čekaju na obrok, oboje dobijaju po čašu ledene vode", počinje on zagonetku.

"Žena se jako znoji i dodatno je žedna, pa odmah na početku ispija tri čaše hladne vode s ledom, dok je muškarac pijuckao svoju vodu tokom obroka. Kasnije istog dana, muškarac šalje poruku ženi u kojoj joj kaže da je bolestan i da se oseća izuzetno slabo. Pre ponoći, policija ga proglašava mrtvim. Kada je žena privedena na ispitivanje, utvrđeno je da su i njeno i piće njenog partnera bili otrovani", završava zagonetku Metju.

Da li možete da rešite FBI zagonetku sa vodom.
Shutterstock 

Pred njima je bio težak zadatak koji su samo retki uspeli da reše. Morali su da odgovore na pitanje zašto je muškarac umro, a žena nije? Razmislite i pokušajte da pronađete tačan odgovor.

Rešenje:

Žena je bila veoma žedna, pa je zbog toga vodu pila brzo. Kako se otrov nalazio u ledu, ona je u svoj organizam unela malu količinu kojia nije uspela da je usmrti.

Sa druge strane, muškarac je vodu pio polako, zbog čega se led istopio, i samim tim, uneo je veću količinu otrova u sebe. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

EVO KAKO SRPSKI GENIJE PROVODI SVOJ DAN: Govori 10 jezika, radi za FBI, zna preko 850 govora napamet, A NE SPAVA PO 9 DANA?!  Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!