Kada govorimo o dekoraciji zidova, većina nas odmah razmišlja o živopisnim posterima, raskošnim slikama, možda čak i tapetama, policama ili retro fotografijama, dok na moć svestranih ogledala uglavnom zaboravljamo, iako su jedan od najpraktičnijih načina da unesemo novu atmosferu u svoj dom. Osim što stvaraju iluziju većeg prostora, sa njima igra svetlosti postoje mnogo interesantnija, pa pravo gledalo, na pravom mestu može potpuno promeniti izgled bilo koje prostorije.

ogledalo
Unsplash/ Beazy 

Jedna od najlepših stvari u vezi sa ogledalima jeste da pomoću njih možete postići svaki efekat koji poželite. Velike verzije sa postoljem savršene su za gole zidove, minimalistički dizajn uklopiće se u bilo koje kupatilo, a mala ogledala okačena na zidu unose neočekivanu energiju. Opcija je zaista mnogo, baš kao što postoji i bezbroj različitih ogledala – od suptilnih do smelih, pristupačnih i luksuznih, ali svako, pored dekorativne, ima i funkcionalnu stranu. S obzirom na to da malo koji komad nudi takvu svestranost, u nastavku vam otkrivamo nekoliko načina da pomoću ogledala transformišete bilo koju prostoriju u svom domu.

VELIKO OGLEDALO NA PRAZNOM ZIDU

NEOČEKIVANI OBLICI

IGRA BOJAMA

RETRO OGLEDALO U SPAVAĆOJ SOBI

U PREDSOBLJU

NEOBIČNO OGLEDALO U HODNIKU

U KUPATILU

 Možda će vas zanimati: AKO IMATE MALU SPAVAĆU SOBU, OVAKO JE VIZUELNO PROŠIRITE: Donosimo savete koji će vam uštedeti kvadrate

Bonus video

Ideje za uređenje kupatila TikTok/ whataboutdesign